Spalten oppsto under Tour de France da vi ga dere «Fire tanker og én spådom» hver dag fra starten i England til og med den siste etappen og dens avslutning opp Champs-Élysées.
Nå er bloggen et fast ukentlig innslag. I off-season valgte vi å gi den navnet «Fire tanker og ett tilbakeblikk», men nå som sykkelsesongen er i gang, serverer vi nå en ny spådom per uke.
I bunn kan du klikke deg videre på tidligere utgaver.
1. Pling, pling, pling, pling – Kristoff til topps
Norsk sykkelsport ligger rimelig alene på Alexander Kristoffs skuldre for øyeblikket. Der ligger den fjellstøtt. For mannen leverer helt utrolig for tiden. Han kjører som en gud i sidevinden og spurter som aldri før. Han har blitt så god at han nå også vinner de rittene som ikke passer han perfekt.
Så hvor viktig er Kristoff for norsk sykkelsport? Utrolig viktig. Blant proffene er det han som ganske alene holder Norge oppe, all den tid vi er en utrolig bortskjemt idrettsnasjon, som kun bryr seg om seirer.
For la oss se de fire Kristoff-seirene litt i perspektiv. Hvis vi fjerner Kristoff, hvor langt tilbake i tid må vi for å finne fire norske UCI-seirer fra proffer? La oss ta en kort tidsreise bakover, i omvendt kronologisk rekkefølge:
14. august 2014: Lars Petter Nordhaug klatrer til topps på Nordkappsplatået under Arctic Race of Norway.
11. oktober 2013: Thor Hushovd spurter inn til seier på den første etappen i Tour of Beijing.
11. august 2013: Thor Hushovd kjemper seg i mål noen få centimeter foran Paul Martens på den siste etappen i Arctic Race og Norway. Tar både etappeseieren og sammendraget.
Det har altså tatt de øvrige norske proffene 561 dager å vinne like mange UCI-ritt som det Alexander Kristoff har oppnådd på 11 rittdager i 2015. Vi tror på ingen måte det tar 561 dager til de kaprer de neste fire, men kjære Alexander, det betyr ikke at vi ønsker at du kaster deg på bremsene.

NESTEN USTOPPELIG: Alexander Kristoff plukker seier etter seier i sesongstarten. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
2. Slo tilbake etter taktisk knock out
Det var hypet opp som ukens store duell – Alberto Contador mot Chris Froome. De to store skulder mot skulder. Revansjesugne Froome mot alltid sterke Contador.
På fredagens etappe så det ut som at Froome ikke hadde husket å lade opp rullatoren før bakken, for plutselig var Contador i ensom majestet. Briten var ikke engang å se i gruppen bak. Derifra og ut fikk han derimot full fart på liket, og viste at han ikke lå bak spanjolen rent fysisk.
Nei, dette var noe så sjeldent som en taktisk knockout i fjellene. Som Tour de France-vinner sier det seg selv at Chris Froome har få svakheter. Men under etappen til Alto de Hazallanas spilte Contador på alle de få Sky-rytteren har. En etter en ble svakhetene avslørt og utnyttet.
For mens Team Sky slet med å organisere seg, satt Tinkoff-Saxo full fart i fjellets eneste utforkjøring. Ned de tekniske svingene kjørte de så fort at bilene foran dem ikke klarte å holde følge og endte opp med å sperre veien (noe som drepte litt av effekten til den geniale taktikken). Som alle vet er Contador langt mer komfortabel i slike situasjoner enn Froome.
I bunn av utforkjøringen gikk feltet inn i en vegg. Der grafikken viste 18 prosent stigning slo Ivan Basso til. Kun Contador kunne følge og fikk raskt en luke. Et perfekt opptrekkstog fra Tinkoff-Saxo.

TOK KOMMANDO: Men fradagens herlige laginnsats var ikke nok til å gi Alberto Contador en drømmestart på sesongen.
Team Sky sto i grell kontrast. Riktignok hadde de mistet Mikel Nieve bakover i feltet etter det som virket som tekniske problemer. Likevel må vi forvente mer av et av verdens beste lag. At de ikke klarer å markere sin eneste konkurrent, er hoderystende. At samhandlingen er så dårlig at Peter Kennaugh tok opp jakten på Contador før Froome hadde fått bakhjulet, er enda mer sjokkerende.
Heldigvis for britene så skulle de få sin revansje dagen etter. I en bakke som egentlig burde passet Contador best fikk Froome bruk for det sinnssyke rykket han har trent opp de siste sesongene. Kraftanstrengelsen var akkurat nok til å sikre seg første stikk i superduellen. Og råsterke Team Sky kunne puste lettet ut over at deres høneblund i første time ikke fikk konsekvenser til slutt.
3. Konkurrere seg i form
Denne uken har Coop-Øster Hus, for anledningen forkledd som det norske landslaget, herjet med franske amatører i rittet Les Plages Vendéennes. Vi skal ikke legge så mye i resultatene. Det var et par-tre greie lag til stede, men ellers lite som oste kvalitet.
Men det bryr vi oss ikke om. For det er ikke kvaliteten på seirene som er det mest interessante med lagets deltakelse. Det vi synes er interessant er at Coop-Øster Hus velger et så utradisjonelt opplegg før sesongen.
For der vestlendingene har dratt for å konkurrere har de fleste andre norske sykkellag dratt til langt mer stabile sykkelforhold i Spania for å drive konkurransesimulerende trening.
Vi ser fordelen med å dra til Spania. Der kan man styre belastning og trening ned på detaljnivå. Man slipper unna mye av stresset med reiser til start og hjem fra mål. Det blir sikkert mer effektive dager. Likevel er det slik at viktige ritt kommer tidlig i sesongen. Tour de Normandie for eksempel. Og vi hører hvert år hvordan norske ryttere «trenger noen ritt i beina» før de kan hevde seg.
I så måte blir det spennende å se om August Jensen, Oscar Landa og de andre i Coop-Øster Hus får valuta for rittreningen. Gir det et økt nivå på rytterne fra første UCI-ritt? De har i hvert fall fått gjort en del trening få andre norske lag har gjort i år. Trening på å ta de rette avgjørelsene underveis i rittet. Trening på å følge det rette hjulet, time spurtene og sette inn de rette rykkene. Kanskje vil de også nyte godt av treningen på seiersfeiringer resten av året.
4. Stjernene er i form før det smeller
Neste helg starter moroa på ordentlig. Si hva du vil om Tour Down Under, Qatar, Oman og Ruta del Sol. Det er først når rytterne knekker seg over bakkene og brosteinen i Omloop Het Nieuwsblad vi kan la sykkelgalskapen flyte over. Men hvordan ligger favorittene an:
Tom Boonen – Har aldri vunnet Omloop og har vist bedre form i tidligere sesonger. Men er for all del der han skal være. Spørsmålet er bare om han er god nok til å bryte forbannelsen.
Alexander Kristoff – Drømmestart på sesongen. Virket råsterk fra første tråkk i år. Men det å vinne Omloop kan nesten bli vanskeligere enn Flandern rundt i år. Vil nemlig bli særdeles godt passet på av et Etixx-lag som har et lag fylt med ryttere som kan vinne rittet.
Greg Van Avermaet – Ikke glem denne belgieren. Har to tredjeplasser så langt i år og ble fem totalt i Qatar. Er enda bedre enn de resultatene skulle tilsi. Kan fort være den fysisk sterkeste under Omloop, og muligens en alliert for Kristoff.

EN AV FAVORITTENE: Greg Van Avermaet har vist styrke så langt i sesongen. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Ian Stannard – Fjorårets vinner av Omloop har kanskje beveget seg litt i skyggen av de andre storhetene i sesongstarten, men ble nummer fire sammenlagt i Qatar. Klassikerlaget til Sky har som vanlig mye å revansjere.
Sep Vanmarcke – Har valgt en utradisjonell oppladning med Volta ao Algarve. Har ikke vist seg noe voldsomt frem i det rittet, men belgieren pleier å være klar med en gang brosteinen venter. Hadde vært perfekt å starte med seier nå som laget har ny sponsor.
Det er på papiret de største favorittene. Fabian Cancellara og Peter Sagan stiller ikke til start, mens det er litt usikkerhet knyttet opp til Heinrich Haussler. Likevel bør det bli et spennende ritt, med mange outsidere.
Spådom: Slik blir klassikeråpningen
Neste helg starter altså klassikerne. Omloop er like morsomt som det er uforutsigbart. Rytterne får årets første møte med bakker som Taienberg og Eikenber. Årets første møte med den enestående atmosfæren rundt sykkelritt i Belgia. Det blir årets første virkelig test før Flandern rundt i april. Det er duket for et herlig ritt.
Det er sjelden de aller beste som vinner Omloop Het Nieuwsblad. Tom Boonen har aldri lyktes. Istedenfor har folk som Ian Stannard og Luca Paolini vunnet. Sterke ryttere, men ikke de aller beste. Det er nærmest umulig å spå utfallet, noe som selvfølgelig bare gjør det enda morsommere for oss å gjøre nettopp det. Og i tråd med historikken styrer vi unna de største favorittene.
Det er vanskelig å komme utenom Etixx-Quick Step, som uten tvil kommer til å stille med det sterkeste laget. Alle som står på den foreløpige startlisten er gode nok til å vinne, og folk som Boonen og Zdenek Stybar har allerede vist god form. Vi har spesielt tro på sistnevnte.

VÅR FAVORITT: Etixx er favoritter, og deres største joker er Zdenek Stybar. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Tsjekkeren virker ekstremt løpssugen etter uhellene i fjor og løypen burde passe hans kvaliteter ypperlig. Om Quick Step ikke tuller slik de gjorde i fjor, tror vi de seirer på lørdag.
Dagen etter venter det mindre kuperte Kuurne-Brussel-Kuurne. Rittet er særdeles utsatt for vær, og det er meldt en del vind, men foruten det tyder ikke værmeldingen på at det bli drittvær i år.
I fjor søkte Quick Step revansje etter en begredelig lørdag og knuste, sammen med Belkin, resten av feltet. Ofte ender dog rittet i spurt. Det tror vi at det gjør også i år.
Det kommer til å sørge for et durabelig oppgjør i Kuurne. Alexander Kristoff, Mark Cavendish, André Greipel og en rekke andre toppspurtere stiller. Flere har også med seg sine beste opptrekkere.
Det kommer til å bli jevnt, hardt og ekstremt spennende. Men vi tror Kristoff trekker det lengste strået. Igjen.
Jonas, Anders og Even
Utgavene etter Tour de France:
«Fire tanker og én spådom» fra 16. februar.
«Fire tanker og én spådom» fra 9. februar.
«Fire tanker og én spådom» fra 2. februar.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 26. januar.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 19. januar.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 12. januar.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 4. januar.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 22. desember.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 15. desember.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 8. desember.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 1. desember.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 24. november.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 17. november.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 10. november.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 3. november.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 27. oktober.
«Fire tanker og ett tilbakeblikk» fra 20. oktober.
«Fire tanker og én spådom» fra 13. oktober.
«Fire tanker og én spådom» fra 6. oktober.
«Fire tanker og én spådom» fra 29. september.
«Fire tanker og én spådom» fra 22. september.
«Fire tanker og én spådom» fra 15. september.
«Fire tanker og én spådom» fra 8. september.
«Fire tanker og én spådom» fra 1. september.
«Fire tanker og én spådom» fra 25. august.
«Fire tanker og én spådom» fra 18. august.
Har du lyst til å å lese enkelte av bloggene vi hadde under årets Tour de France? De finner du her:
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 27. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 26. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 25. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 24. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 23. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 22. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 21. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 20. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 19. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 18. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 17. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 16. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 15. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 14. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 13. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 12. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 11. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 10. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 9. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 8. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 7. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 6. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 5. juli.
Her finner du «Fire tanker og én spådom» fra 4. juli.