BLOGGER: Olav Hjemsæter var del av en svært gyllen norsk juniorårgang. På høstparten i fjor imponerte ham mange som kanskje ikke knyttet størst forventninger til hans navn. FOTO: Team Coop

«Var kanskje ikke Olav Hjemsæter jeg hadde størst forventninger til»

Procycling
Tips meg

Publisert 5.03.19 09:55

Del på    

BLOGG: Olav Hjemsæter er ny blogger hos procycling.no.

Navn: Olav Hjemsæter
Født: 26.12-1999
Lag: Team Coop
Ryttertype: Klassikerrytter
Instagram: @olav_hjemsaeter
Twitter: @olav_hjemsaeter

Presentasjonsblogg, Olav Hjemsæter:

JEG ANTAR AT LESEREN av denne bloggen allerede har bladd forbi et bilde av meg og Andreas Leknessund i landslagsklær (se toppen av artikkelen, redaktørens anmerkning). Et bilde som ble tatt av procycling.no redaktør Jarle Fredagsvik, som jeg personlig kommer helt medium ut av. Jeg husker fortsatt hvordan fotografen kom bort og viste meg bilde med følgende kommentar: «Hva driver du med her egentlig?». Siden har dette fulgt med meg ved anledningene jeg har glimtet til med artikkel-verdige prestasjoner på dette sykkelnettstedet. Om noen er interessert i omstendighetene skulle jeg strekke på kroppen før en morgenøkt i Bergen, dagen før VM tempoen.

«Av det juniorlandslaget vi hadde i 2017 var det fryktelig mange spennende ryttere, det var kanskje ikke Olav Hjemsæter jeg hadde størst forventninger til men, han har vist seg veldig bra etter han nå kom inn på Coop underveis i sesongen» Sitatet er hentet fra podcasten Musette og Simon Nessler, og omhandler undertegnede.

(Bloggen fortsetter under bildet)

I FRI UTFOLDELSE: Det famøse bildet av Andreas Leknessund og Olav Hjemsæter foran VM på hjemmebane i 2017. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Jeg har nok et ukjent navn for mange lesere, men fikk en hyggelig forespørsel om jeg kunne tenke meg å blogge litt for procycling.no. Forhåpentligvis kan en ung kontinentalrytter som er i ferd med å ta fatt på sin første fullverdige kontinentalsesong gi en litt annen innfallsvinkel enn de allerede etablerte bloggerne. Jeg skal dermed gi en liten presentasjon av meg selv. Forhåpentligvis kan jeg utover sesongen få blogget litt fra min sykkelhverdag.

JEG HAR VOKST OPP på tettstedet Skjetten på Romerike. Jeg startet min karriere på landeveissykkelen i CK Nittedal som 14-åring. Videre kom jeg inn på NTG Kongsvinger, og hadde tre år med gode opplevelser og sportslig fremgang ved Glommas elvebredd.

Som junior syklet jeg på det suksessfulle norske juniorlandslaget i 2017. Personlig kjørte jeg inn til topp 10 plasseringer i både EM i Herning og VM på hjemmebane i Bergen. Jeg kjørte også inn til to topp 5 plasseringer på etapper i Niedersachsen Rundtfahrt, et ritt der jeg også ble nummer 2 sammenlagt og vant bakketrøya. Jeg fikk også være med på de mange andre sterke prestasjonene sammen med mine gode lagkamerater (Andreas Leknessund, Idar Andersen, Jonas Hvideberg, Søren Wærenskjold og Ludvig Fischer Aasheim) som sykkelkjennere, inkludert procycling.no-journalist Simon Nessler, med rette har hatt store forventinger til. Jeg trives uansett godt med å sykle etter prinsippet om at sultne ulver jager best.

På vei inn i U23-rekkene signerte jeg en intensjonsavtale med Team Coop og trådte inn i den blåhvite drakten i juli i fjor, etter å ha syklet første del av sesongen for Glåmdal SK. Jeg vant den hvite trøya i U23-klassen under fjorårets Norgescup etter 2. plass i Sandnes. Sesongen ble avsluttet med Omloop van het Houtland Lichterveldeog Gooikse Pijl. I de to 1.1-løpene (kategorisert som proffritt) kjørte jeg inn til 12. og 8. plass. Resultater som er bakgrunnen for den hyggelige omtalen i podcasten.

Redaktøren påpekte at jeg ikke har 15 år med sykkelerfaring å fortelle om, men jeg har rukket å oppleve litt allerede. Heldigvis skal jeg sanke nye spennende erfaringer fremover, og kan forhåpentligvis ta med interesserte lesere på disse inntrykkene fremover.

MITT SISTE JUNIORÅR ble som nevnt avsluttet med VM i Bergen. En folkefest som mange husker for et fryktelig økonomisk etterspill. Personlig så sitter ikke jeg igjen med negative assosiasjoner. Når jeg hører VM i Bergen bringer det frem minner. Minner fra VM-tempoen der hele skoleklasser står langs veien og roper navnet mitt i det jeg piner meg selv i de slake partiene opp mot Birkelundsbakken. Minner fra da jeg mistet radioen ut av tempodrakta og hadde mine «ten seconds of fame» på diverse sosiale medier, på en sportslig helsvart dag. Minner fra VM fellesstarten og folkefesten i Salmon Hill. Minner fra oppløpet der jeg ikke kunne høre mine egne åndedrag blant jubelropene, norske flagg, vikinghjelmer og elleville nordmenn. Minner som inspirerer meg til å gjøre mitt ypperste for å en dag kunne slå meg inn i proffsirkuset.

I skrivende stund sitter jeg på flyet mellom Alicante og Oslo. De foregående 24 dagene har jeg tilbrakt på den spanske østkysten i henholdsvis Denía og Benidorm. Jeg har gjennomført (og overlevd) vinterens andre samling med Team Coop. Jeg valgte å forlenge det spanske oppholdet for å kunne trene på tørr asfalt inn mot sesongstarten. Har i den forbindelse fått bo og trene sammen med NTG Kongsvinger, og dermed et hyggelig gjensyn med gamle klassekamerater.

(Bloggen fortsetter under bildet)

FERSK PÅ ELITENIVÅET: Olav Hjemsæter var del av juniorlandslaget vårt som herjet med konkurrentene fram mot VM på hjemmebane i 2017. Hva som kreves og må til for å lykkes på det øverste nivået, er noe Olav Hjemsæter skal gi oss innsikt i via sin blogg hos procycling.no.

Etter et par netter hjemme på gutterommet, vasking av klær, litt ompakking og noen av mamma sine middager skal jeg ut på tur igjen. Klokken 6:30 på tirsdag 5. mars går flyet til Venezia med en etterfølgende biltur til Porec i Kroatia. Her venter to endagsritt, Trofej Umag og Trofej Porec, henholdsvis 6. og 9. mars før oppholdet avsluttes med Istrian Spring Trophy 7.-10. mars. I fjor kjørte evigunge og alltid formsterke Krister Hagen inn til seier i både Trofej Umag og sammenlagt i Istrian Spring Trophy. Han har trådt inn i proffenes rekker for Riwal Readynez Cycling Team, og gir plass til at andre ryttere kan skinne i feriedestinasjonen ved Adriaterhavet.

ÅRETS TEAM COOP har sett meget sterke ut på treningssamlingene i vinter, og like viktig har vi samlet en meget bra gjeng som skal farte rundt i Europa på nye eventyr i 2019. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Sportsdirektør Magnus Børresen har allerede gått ut med at vi skal matche fjorårets sesongåpning, og lista er herved lagt på et høyt nivå. Vi er sultne på å dra på oss speedsuiten, fylle lommene med barer og gel og spurte ut av svinger. For sultne ulver jager best.

Takk for oppmerksomheten.

Bloggdebutant Olav Hjemsæter.

Om du har ris/ros til denne bloggen eller forslag til tema eller problemstillinger for videre blogger så ta gjerne kontakt. Jeg kan nåes på flere av nåtidens utallige sosiale medier under brukernavnet olav_hjemsaeter eller på mail til olav.hjemsaeter@hotmail.no

Om du vil følge min hverdag anbefaler jeg å følge meg på instagram med brukernavnet olav_hjemsaeter og emneknaggen #OneYearWithOlav. Her legger jeg ut en story hver dag, med et bilde fra dagens aktivitet og hvilket sted i verden jeg befinner meg.

Tagget med: , , , ,

Siste i Blogger

«Klatreprins, folkehelt og en avrevet tå på sprit» fra 14. august
«Podkast🎙️: «Et av de bedre rittene Kristoff har gjort i Belgia»» fra 4. mars
«Podkast🎙️: «Må være veldig på mentalt»» fra 27. februar
«Podkast🎙️: «Et infernalsk tempo på begge etappene der han markerer seg»» fra 19. februar
«Podkast🎙️: Julekalender fra Musette – Luke 24» fra 22. desember
««Du får det du betaler for i Normandie»» fra 1. mai
««Selv har jeg aldri kjørt rittet, men ofte latt meg frustrere over stavefeil»» fra 10. mars
««Maken til skrell har jeg ikke sett på lenge i WorldTouren»» fra 18. januar
««Jeg er stolt over å kjenne slike mennesker»» fra 4. oktober
««Vi er avslørt! Hva gjør vi nå?»» fra 1. oktober

Se alle innlegg i Blogger

Les også disse