HVEM LEVERTE BEST? Hvilken norsk utenlandsproff hadde den beste sesongen og hvem hadde den verste? procycling.no gir deg vurderingene! ALLE FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Samleside: Her finner du alle sesongvurderingene!

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.11.17 06:56

Del på    

Hvem kommer best ut i procycling.nos sesongvurdering?

(procycling.no): Sesongen 2017 er over og det er på tide å reflektere. procycling.no-redaksjonen har studert sesongen til alle de norske utenlandsproffene og her gir vi deg våre vurderinger av samtlige elleve ryttere sine sesonger. Innsatsen vil bli vurdert på en skala fra 1 til 6.

Vegard Stake Laengen:

Ny lag og nye muligheter for den høyreiste askerbøringen. Laengen har gjentatte ganger vist sin enorme styrke og i 2017 klinket han igjen til med flere store prestasjoner. procycling.no savner imidlertid mer sammenheng i rittprogrammet hans.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Stake Laengen!

Sven Erik Bystrøm:

Turbulens kan fint være en passende beskrivelse for Sven Erik Bystrøms innledende år som sykkelproff. Den tidligere U23-verdensmesteren viser stadig at han kan, men utviklingen knebles av skader og sykdom. Når tar han det neste steget?

Klikk her for å komme til vår vurdering av Bystrøm!

Alexander Kristoff:

De siste årene har Storhaug-ekspressen vært blant de mestvinnende syklistene i verden, når sesongen konkluderes. Med ni seire er han det, også denne sesongen. Selv om suksess i Tour de France uteble hadde han en mer enn godkjent sesong, hvor han igjen viser sin utrolige stabilitet.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Kristoff!

Sindre Skjøstad Lunke:

Tilværelsen som sykkelproff kan være ubarmhjertig. Da det ble klart at Sindre Skjøstad Lunke ikke fikk fornyet tillit hos Team Sunweb, ble han sittende hjemme, nærmest uten noen ritt. Sesongen var imidlertid ikke uten positive opplevelser, med bidrag i Giro d’Italia-seier og herlig, fransk kameraderi.

Klikk her for å komme vår vurdering av Lunke!

Lars Petter Nordhaug:

Nøtterøy-mannen tok karrieren et nivå ned, til det nyetablerte prokontinentallaget Aque Blue Sport, for å finne ny motivasjon og giv, etter noen trøblete år. Men allerede i årets første ritt gikk det skeis, og det skulle bli symbolsk for resten av sesongen.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Nordhaug!

Odd Christian Eiking:

22-åringen fikk trolig mest oppmerksomhet da han ble kastet ut av Vuelta a España, men hans prestasjoner på sykkelen har ikke gått upåaktet hen. Til tross for en anspent situasjon i FDJ har nordmannen levert gode prestasjoner og tok sin første proffseier i 2017.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Eiking!

Truls Korsæth:

Den tidligere Joker Icopal-rytteren ble hentet inn til Astana i siste time, i 2016, etter å ha vist enorm kløkt og styrke i VM i Qatar. Her tauet han utrettelig på Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, og mye av den samme «diesel-kjøringen» fikk vi se, også i Astana-drakten.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Korsæth!

Edvald Boasson Hagen:

30-åringen hadde stang ut i vårklassikerne og skuffet i VM på hjemmebane. Men etappeseier i Tour de France gjør at Boasson Hagen scorer relativt høyt i vår vurdering.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Boasson Hagen!

Sondre Holst Enger:

Et annus horribilis for Sondre Holst Enger. «Gleden forsvant for feltets danseløve», skrev vi. Og neste år vil vi se Quick Step og Charleston fra podiet igjen!

Klikk her for komme til vår vurdering av Sondre Holst Enger!

Daniel Hoelgaard:

Gjesdalbuen er fast bestemt på at han skal kjøre inn egne resultater, men fremdeles venter han på sin første proffseier. Denne sesongen har han vært på sitt aller beste når han har hjulpet Arnaud Démare, mens andreplassen i Andalucía dessverre ikke var en forsmak på det som skulle komme.

Klikk her for å komme til vår vurdering av Hoelgaard!

Amund Grøndahl Jansen:

En mektig avslutning som U23-ryttere, skulle følges opp i proffrekkene hos LottoNL-Jumbo. Vi synes Amund Grøndahl Jansen har tatt nivået på mesterlig vis. Proffseieren mangler fortsatt, men trolig er det kun et spørsmål om tid for romerikingens del. Vi gleder oss til neste år!

Klikk her for å komme til vår vurdering av Grøndahl Jansen!

Tagget med: , , , , , , , , , , ,

Les også disse