BESKRIVENDE: Dessverre er dette bildet fra Dubai Tours første etappe beskrivende for Lars Petter Nordhaugs 2017-sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Sesongvurdering: Lars Petter Nordhaug

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.11.17 09:40

Del på    

«Selv om Aqua Blue har hatt en god sesong, har det gått i konstant motbakke for lagets norske alibi».

Navn: Lars Petter Nordhaug
Født: 14.mai, 1984 (33 år)
Nåværende arbeidsgiver: Aqua Blue Sport

I vår sesongvurdering gir vi de norske utenlandsproffene karakter fra 1 til 6 for innsatsen i 2017:

(procycling.no): Etter at comebacket i Team Sky ikke gikk helt som håpet, vendte Lars Petter Nordhaug nesen mot nyvinningen Aqua Blue Sport.

Nordhaug gikk inn i laget som en av de mest meritterte rytterne, og lageier Rick Delaney håpet nok på at nordmannen skulle være med å dra lasset, både med erfaring og resultater. Selv om Aqua Blue har hatt en god sesong, har det gått i konstant motbakke for lagets norske alibi.

34 rittdager har det blitt på mannen fra Nøtterøy. På disse rittdagene har han brutt elleve ganger. Det er en svært dyster statistikk for en rytter som håpet på en ny vår i nytt lag.

Sykdom og skader hører absolutt med til historien for nordmannen. Fra start til slutt har 33-åringen trøblet med både det ene og det andre. Da sier det seg selv at det blir vanskelig å prestere som toppidrettsutøver.

Resultater

Med få ritt og dårlig form, er det ikke mange resultater som stikker seg ut for Lars Petter Nordhaug. Faktisk har den tidligere Sky- og Belkin-proffen bare én plassering innenfor topp 40: 37.plassen på tempoen i Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire.

Sesongen åpnet i Dubai Tour der Nordhaug fikk den verst tenkelige åpningen. Han veltet nemlig ut av rittet på første etappe.

– Det var så vondt at jeg så stjerner. Jeg prøvde å fortsette, men kunne ikke løfte foten for å klikke inn engang, sa Nordhaug til procycling.no den gangen.

Et par uker senere ventet Italia og Trofeo Laigueglia der det ble en ny DNF. Det første rittet Nordhaug fullførte var Classic Sud Ardèche, men der var Aqua Blue-rytteren godt på etterskudd.

Vurderingen fortsetter under bildet.

OFFENSIV I ASKER: Lars Petter Nordhaug prøvde seg på Tour of Norways første etappe. FOTO: Mario Stiehl

Det irske laget fikk invitasjon til alle tre Ardenner-klassikerne – ritt som passer nordmannens egenskaper meget godt. Dog ble oppkjøringen til et av sesongens desiderte høydepunkt preget av sykdom. Dessverre endte både Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og Liègè-Bastogne-Liègè i følgebilen.

Formstigning på forsommeren

Tilbake på norsk jord og under Tour of Norway var Nordhaug tilbake og kjørte offensivt. På første etappe til Asker preget han finalen med å angripe nest siste gang opp bakken til Askerhallen. Med seg fikk han blant andre Andreas Vangstad, men de ble kjørt inn på flatene før rittet ble avgjort med en bakkespurt fra Leangbukta.

Resultatene uteble i Tour of Norway også, men Nordhaug hadde åpenbart godt av de fem dagene med ritt på Østlandet. I Tour de Suisse var noe av den gamle gnisten tilbake hos 33-åringen. Det kulminerte i et brudd på den knalltøffe etappen til Cevio. Etter en lang støtecup, klarte nordmannen å komme avgårde. Han var først over Simplonstrasse, 1989 meter over havet, og viste med det styrke. Bruddet ble dessverre for Nordhaugs del kjørt inn.

I NM ble Nordhaug satt sjakk matt av det store bruddet som gikk tidlig og fikk ikke mulighet til å kjempe om mestertrøyen i en løype som passet ham meget godt.

Høstsesongen er et eneste trist sorti for Lars Petter Nordhaug. DNF på den tredje etappen av Tour of Austria før sesongen var så godt som over. Han ble sendt til flere belgiske endagsritt i slutten av september, uten å fullføre et av dem. I sesongavslutningen i Paris-Tours kom han i det minste til mål på en 82.plass.

Nordhaug var i praksis aldri med i kampen om en VM-billett. I stedet ble det ekspertjobbing for NRK under mesterskapet.

Vurdering

Det er ikke til å komme unna at dette har vært en svært laber sesong for Lars Petter Nordhaug. Uhell, skader og sykdom har forfulgt ham gjennom hele året. Det som skulle bli en ny vår i Aqua Blue Sport, ble i stedet et marerittår sportslig for den norske 33-åringen.

Til tross for til tider sterk kjøring i Sveits rundt, forventer vi langt mer av Nordhaug enn det han har fått vist i årets sesong.

Når nesten en tredjedel av rittene ikke fullføres og beste enkeltplassering er en 37.plass, kan vi ikke annet enn å gi Lars Petter Nordhaug bunnkarakter i denne sesongvurderingen.

procycling.nos karakter: 1

Tagget med: , , ,

Les også disse