CELEBERT SELSKAP: Odd Christian Eiking fikk syv fantastiske dager i den røde trøya. Her sammen med (fra venstre) Egan Bernal, Damiano Caruso, Michael Storer og Fabio Jakobsen. Foto: ASO/Unipublic/Charly Lopez

Eiking nummer 11 sammenlagt i Spania rundt

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 6.09.21 21:32

Del på    

En historisk prestasjon av 26-åringen fra Askøy.

Søndag sikret Odd Christian Eiking 11. plassen sammenlagt i årets Spania rundt.

På den avsluttende tempoetappen til Santiago de Compostela fikk Intermarché-rytteren det imidlertid tøft. Eiking tapte hele veien, og ble til slutt nummer 54, fire minutter og 28 sekunder bak etappevinner Primoz Roglic.

Prestasjonen holdt likevel til å forsvare plassen som nummer 11 sammenlagt.

Eiking sørget dermed for den nest beste sammenlagtplasseringen til en nordmann i Spania rundt noen sinne, etter Carl Fredrik Hagens imponerende åttendeplass fra 2019.

11. plassen til Eiking er også den fjerde beste til en nordmann noen sinne i et treukersritt. I tillegg til Carl Fredrik Hagen er det kun Tobias Foss (nummer 9 i årets Giro d’Italia) og Dag Erik Pedersen (nummer 10 i Giro d’Italia 1984).

I løpet av rittet fikk 26-åringen fra Askøy syv dager i den røde ledertrøya. Eiking er dermed nordmannen som har ikledd seg det gjeve plagget i flest dager.

Overlegen Roglic

Det var ingen som kunne gjøre noe med Primoz Roglic i årets Spania rundt, som tok sin tredje seier sammenlagtseier på rad.

Før den siste tempoetappen hadde sloveneren allerede avgjort rittet. Det holdt han likevel ikke tilbake fra å gå all inn for å vinne etappen.

Til slutt ble det en ganske så spennende duell mellom Roglic og det danske fantomet Magnus Cort, men som ventet trakk den forhenværende skihopperen det lengste strået.

Enric Mas ble til slutt nummer to, og gjentok dermed bedriften fra 2018 da han ble nummer to bak Simon Yates. Jack Haig rundet av pallen, og ble nummer tre.

Noe overraskende vant det sveitsiske talentet Gino Mäder den hvite trøya foran Egan Bernal, mye takket være en enorm prestasjon på den nest siste etappen, hvor Egan Bernal ble sittende igjen i feil gruppe, uten mulighet til å taue inn gruppen foran hvor lagkameraten Adam Yates befant seg.

Michael Storer, som rasket med seg to etappeseire på veien til Santiago de Compostela, vant klatretrøyen, og Bahrain – Victorious vant lagkonkurransen.

Tagget med: ,

Les også disse