Prøv Procycling Pluss idag

SNAKKET UT: Edvald Boasson Hagen møtte pressen for første gang siden VM i Qatar for to uker siden. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Føler ikke jeg trenger å si unnskyld

Øyvind Godø
Tips meg

Publisert 29.10.16 17:41

Del på    

Boasson Hagen snakket ut for første gang siden VM.

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var begge gullkandidater i Qatar, men det var aldri noen tvil om at det var Kristoff det skulle kjøres for om begge satt igjen i spurtfinalen.

Likevel endte spurtopptrekker Boasson Hagen foran Kristoff i mål. Sistnevnte anklaget førstnevnte for å være illojal og hevdet at 29-åringen fra Rudsbygd kjørte for egne sjanser.

– LES OGSÅ: Kristoff fastholder kritikken mot Boasson Hagen

Det har Boasson Hagen hele tiden benektet. Det gjør han fortsatt overfor Dagbladet, men de norske sykkelstjernene har ikke snakket sammen om uoverenstemmelsen i etterkant.

– Jeg har ikke snakket med Edvald siden møtet etter løpet. Men vi kommer jo til å møte hverandre igjen en gang. Så da snakker vi nok sammen, sier Kristoff til Dagbladet.

Etter spurtfiaskoen i VM har Boasson Hagen koblet av på ferie i Japan. Ingen telefoner eller SMS-er er sendt i retning Kristoff. Ingen er heller mottatt, Men før VM i Bergen neste år, er Dimension Data-rytteren klar på at han vil skvære opp med Kristoff.

– Synd og trist og bli kalt sviker

VM i Bergen er 29-åringens hovedmål sammen med vårklassikerne og Tour de France. I Bergen passer trolig løypene Boasson Hagen best av de norske essene, men Kristoff har uttalt at han er usikker på om han ønsker å gi ham noe hjelp.

Det bekymrer Boasson Hagen, som sier følgende til Dagladet:

– Jeg er lei for at det har blitt sånn. Det er synd og trist å bli kalt sviker. Jeg har ikke ringt ham ennå. Det er ikke noe jeg vanligvis bruker å gjøre, men vi må snakke sammen snart. Vi må skvære opp i god tid før VM i Bergen, varsler han.

– Jeg skjønner frutrasjonen. Det var ikke et perfekt opptrekk, men jeg hadde ingen intensjon om å sabotere for Alex.

Boasson Hagen snakket ut om hendelsen i Qatar etter at han var det store trekkplasteret i sykkelcrosstevnet på Voldsløkka.

– Det er god trening for meg som gir god variasjon. Det er kun her jeg konkurrerer i sykkelcross, men jeg trener mye på denne måten om vinteren. I tillegg går jeg mye på ski. Det er noe jeg har tro på som supplement i treningshverdagen, forteller han.

Boasson Hagen er samtidig klar på hans og Kristoffs vennskap ikke er så dårlig som mange skal ha det til.

– Vi har vært gode lagkamerater, og jeg håper at vi kan fortsette med det.

LES OGSÅ: Påstand: «Edvald spurtet for poeng til Dimension Data»
LES OGSÅ: «Glem ikke én ting: Dette er Alexander Kristoff!»
LES OGSÅ: Kristoff-opptrekkere om VM-resultat: – Ikke et resultat av et samarbeid
LES OGSÅ: Er Boasson Hagen illojal?

Vil ikke si unnskyld

Med flere av de samme spisskompetansene som Kristoff, kan det også i fremtidige mesterskap bli en utfordring å bestemme hvem det skal kjøres for.

– Vi er mange i Norge som kan spurte både flatt og i slake motbakker. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men vi skulle gjerne hatt litt flere ulike typer.

– Er det forskjell på å samarbeide med Kristoff og Thor Hushovd?

– Det viktigste er at den som er i best form, får sjansen. Jeg regner med det er det som avgjør i Bergen. Men jeg er enig i at det er en løype som kan passe meg bra.

– Burde du og vil du si unnskyld til Kristoff?

– Jeg føler ikke at jeg trenger det. Jeg forsøkte aldri å kjøre for egne sjanser. Men at opptrekket ikke var perfekt, er jeg enig i. Jeg håper vi kan legge dette bak oss og gå videre.

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse