Prøv Procycling Pluss idag

OPPGITT: Alexander Kristoff var ikke fornøyd med opptrekket han fikk av Edvald Boasson Hagen under VM-fellesstarten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kristoff-opptrekkere om VM-resultat: – Ikke resultat av et samarbeid

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.10.16 19:08

Del på    

Mørkøv og Guarnieri forstår ikke hva som gikk galt.

(procycling.no): Norge fikk definitivt ikke resultatet man ønsket seg under Sykkel-VM i Doha, og det sørget blant annet et dårlig opptrekk fra Edvald Boasson Hagen for.

Det ga også Alexander Kristoff relativt kraftig tilbakemelding på i etterkant.

procycling.no har sjekket med Stavanger-mannens opptrekkere i Katusha, og spurt dem om hva de synes om jobben som ble gjort.

Michael Mørkøv var opprinnelig påtenkt en rolle som opptrekker for Magnus Cort Nielsen. Han satt opprinnelig på rett side av splitten, men fikk dagen ødelagt av punktering. Mens Mørkøv sto av inne på de avsluttende rundene.

– Det er ergerlig for Norge at dere ikke får et bedre resultat med to så fantastiske ryttere i første gruppe som Edvald og Alexander. Jeg kjenner ikke til taktikken, men jeg vil da klart mene at Kristoff kanskje hadde gruppas beste opptrekker i Edvald, og hadde selv satte pengene mine på norsk seier med ham som opptrekker. Man kan jo heller ikke vite hva Edvald hadde igjen av krefter, det vet han kun selv, men en ting er helt sikkert:

– Hadde han kjørt Alex fram til seier, hadde han hatt et meget lojalt og engasjert landslag rundt ham til neste års VM i Bergen, sier Mørkøv til procycling.no.

– Lenge igjen til Bergen

Jacopo Guarnieri har også agert som opptrekker for nordmannen denne sesongen. Med vekslende hell, vil noen kanskje mene.

De tok fikk det blant annet ikke til å stemme i Sanremo. Da var italieneren allerede sliten etter å ha kjørt seg opp til gruppa til nordmannen mot slutten av rittet, men maktet da ikke å trekke nordmannen videre i god posisjon foran avslutningen.

– Hvordan taklet Alexander nedturen den gangen?

– Han var mer skuffet enn sint vil jeg hevde. Jeg ga alt jeg hadde bare for å komme meg opp i den gruppa. Sanremo betyr ekstremt mye for en italiener, men jeg nølte for mye før den siste svingen, sier Guarnieri til procycling.no.

(Saken fortsetter under bildet.)

LAGKAMERATER: Jacopo Guarnieri og Alexander Kristoff har jobbet tett sammen i Katusha. Her fra Qatar i februar. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

LAGKAMERATER: Jacopo Guarnieri og Alexander Kristoff har jobbet tett sammen i Katusha. Her fra Qatar i februar. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Kan Alexander tilgi Edvald dersom en unnskyldning ikke dukker opp på veien mot Bergen?

– Det mesterskapet er fortsatt langt unna. Det er nesten et helt år igjen å rette på det som ikke fungerte nå.

– Hvordan vurderer du det som skjedde i Doha?

– Hvis du ser på TV-bildene ser det ut til at Edvald åpner spurten sin ganske langt unna streken. Så jeg vet egentlig ikke om det var for å hjelpe Alex eller ikke. Det er helt åpenbart at noe gikk galt, for 6.- og 7.-plass er ikke et resultat av et samarbeid, påpeker italieneren som selv ble nest sist i første gruppe etter å ha gjort opptrekk for femtemann, Giacomo Nizzolo.

Mørkøv: – Vanskelig å feiltolke

Det er Kristoff som har tatt de fleste overskriftene i etterkant av hendelsen, etter at han blant annet har brukt ordet sviker om landsmannen.

Etter en lang flytur hjem fra Qatar i går, sa han følgende til TV 2:

– Jo mer jeg ser spurten, desto mer føler jeg meg dolket i ryggen.

29-åringen fra Stavanger har for vane å si sin egen mening, uansett. Det har blant annet den dopingtatte kappgjengeren Erik Tysse.

– Han ble tatt for doping. Da er det rart at man legger ting til rette for ham, var Kristoffs beskjed etter at Norge hjalp Tysse til å bli klargjort foran OL i London i 2012.

Også Mørkøv er godt kjent med Kristoffs brutale ærlighet. Men det kan han godt li’e:

– Hvordan opplever du Kristoff som lagkamerat og kaptein? Er han tøff, men fair?

– Alex er meget rett fram. Han er hard og kontant, men alltid fair og korrekt. Han sier ikke mye under løpene, men vet hva han trenger, og det er vanskelig å feiltolke hans uttalelser om at han trenger et opptrekk som starter 400 meter unne mål, sier Mørkøv.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse