Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Van Aert sikter mot grønn trøye i 2022

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.11.21 09:58

Del på    

Belgieren forventer støtte fra laget i neste års Tour de France.

(procycling.no): Kampen om poengtrøya i Tour de France har gått gjennom mange endringer de siste tiårene.

Erik Zabel dominerte rundt år 2000 og vant seks ganger på rad, som regel med ganske god margin. Så fulgte tre år på rad med tre australske vinnere før Thor Hushovd tok sin første i 2004.

Elleve utgaver på rad gikk uten at en syklist klarte å forsvare seieren i den grønne trøya.

Så kom Peter Sagan, og vant syv på åtte år. Men slovaken er ikke den beste lenger. De siste to årene har nye poengsystem gjort kampen mer spurttung. Sam Bennett og Mark Cavendish er de to foregående vinnerne.

Nå vil Jumbo-Visma-virtuos Wout van Aert også være med på leken for alvor.

– Neste sesong vil jeg veldig gjerne gå for den grønne trøya. For at det skal skje vil vi lage en plan som passer med lagets generelle taktikk. Det betyr ikke at jeg har en helt fri rolle og at de seks andre skal hjelpe Primoz Roglic, sier Van Aert i intervju med Het Laatste Nieuws.

De to gangene 27-åringen har fullført Tour de France, i 2020 og i 2021, ble han nummer 5 i poengkonkurransen begge ganger. Totalt har han nå seks etappeseirer i touren, men en jakt på grønt vil også bety deltakelse på innlagte spurter gjennom 21 dager.

Han er dog tydelig på at egne ambisjoner ikke vil komme i veien for å hjelpe lagkaptein Primoz Roglic i jakten på den forjettede Tour de France-seieren.

– Poenget mitt er: Hvis jeg tar den grønne, så forventer jeg at laget skal støtte meg. Da vil det også være rart om jeg sier «Primoz, jeg hjelper deg ikke».

At 27-åringen er rask nok er utvilsomt. Fire av hans seks Tour de France-etappeseirer har kommet i massespurter.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse