Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Benoot fristilt fra DSM – Nytt lag allerede klart

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.12.21 21:15

Del på    

Enda en profil forlater det tyske WorldTour-laget.

(procycling.no): Enda en kaptein forlater Team DSM før kontraktslutt.

Tirsdag offentliggjorde WorldTour-laget at Tiesj Benoot blir fristilt fra kontrakten. Samme kveld offentliggjorde Jumbo-Visma at de har sikret seg belgierens tjenester de to kommende sesongene.

– Jeg har gode minner her i Team DSM, har hatt store muligheter og har lært mye. Det er morsomt å være en del av dette laget, men det er også krevende. Det er ikke negativt ment mot laget, alle de som jobber her eller spesialistene eller lagkameratene, sier Benoot i en pressemelding fra Team DSM.

– Alle er veldig lidenskaplige og det er derfor rytterne får mye ut av seg selv her. Jeg klarte bare ikke å få det helt til sammen med dem. Jeg ønsker laget, mine kolleger og alle lagkameratene alt det beste, fortsetter 27-åringen.

«Team DSM har blitt enige om å terminere kontrakten med Tiesj Benoot fra 2022 og videre. Gjennom 2021-sesongen ble det tydelig at Benoot ikke kunne oppfylle sine forpliktelser, som ble reflektert i prestasjoner både på og av sykkelen. I favør av positiv dynamikk med ryttere og støtteapparat i og rundt laget så har laget samarbeidet for å avslutte Benoots kontrakt», står det i pressemeldingen fra laget.

Det tok ikke mange timer før pressemeldingen fra Jumbo-Visma kom om deres nyeste ervervelse.

– Jeg tror ikke jeg har nådd mitt potensiale enda. I Team Jumbo-Visma så tror jeg at jeg kan ta et steg framover. Jeg har sett opp til dette laget de siste årene. Jeg kjenner noen av gutta i laget, så jeg har et inntrykk av hvordan ting fungerer der. De har en veldig profesjonell måte å jobbe på som appellerer til meg, sier Benoot om sitt nye lagvalg.

Jumbo-Visma går dermed inn i 2022 med Benoot som et solid tillegg til de allerede solide forsterkningene med Rohan Dennis, Christophe Laporte og Tosh Van der Sande i første rekke.

For Team DSM sin del er Benoot den siste i en lang rekke av ledende ryttere som har forlatt laget, ofte på noe overraskende vis.

Marc Hirschi, Jai Hindley, Michael Storer, Michael Matthews, Wilco Kelderman, Tom Dumoulin, Sam Oomen og Lennard Kämna er noen av navnene som har forsvunnet ut i løpet av de siste tre årene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse