INGEN IDEELL SKILSMISSE: Deceuninck-sjef Francis Van Eeckhout mener Patrick Lefevere ikke har satt nok pris på støtten de har gitt WorldTour-laget hans. Foto: Sigfrid Eggers

– Vi vil støtte kvinnesykling. Vi diskuterte det med QuickStep, men Patrick er Patrick

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.12.21 09:24

Del på    

Deceuninck forlater QuickStep-laget og går til Alpecin-Fenix.

(procycling.no): Den belgiske vinduprodusenten Deceuninck fortsetter ikke sitt sponsorat av Patrick Lefevers WorldTour-lag, som siden 2019 har gått under navnet Deceuninck-QuickStep, og vil heller støtte herrelaget Alpecin-Fenix og kvinnelaget Plantur-Pura de neste årene.

De to lagene er en del av samme system med Mathieu van der Poel og Ceylin del Carmen Alvarado som de største profilene. Deceunincks logo vil prege bakdelen av lagenes shorts med mulighet for å øke sponsoratet i fremtiden.

QuickStep-sjefen Patrick Lefevere har fremstilt endringen som udramatisk. Laget ønsket en sponsor som dedikerte seg til flere år, det ønsket ikke Deceuninck.

– Vi ønsket ikke å fortsette samarbeidet. Vi jobber med et prosjekt nå de neste fem årene, sa Lefevere til Sporza.

– Deceuninck kom på et passende tidspunkt da vi slet. De ga oss en hjelpende hånd, men de fikk mye igjen. Men de ønsket å ikke å signere for fem år nå.

QuickStep-laget blir hetende QuickStep-Alpha Vinyl neste år. Siste del av navnet er et produkt fra gulvprodusenten QuickStep som preger første del av navnet.

Lefevere insisterer på at han ikke sitter igjen med en dårlig følelse etter Deceunincks avgang.

– Om dette gir meg en sur smak i munnen? Nei. En kontrakt har en viss lengde, om jeg ikke tar feil. Når den perioden er over, og om to parter ikke ønsker å fortsette sammen, så står alle fritt til å gjøre som de vil. Det har jeg absolutt ingen problemer med, konstaterte belgieren.

Deceuninck-sjef Francis Van Eeckhout har ikke helt samme inntrykk av at begge parter har tjent like mye på samarbeidet.

– Jeg er litt skuffet over Patrick. Han sier vi hadde gode år som sponsor, men virker å ha glemt at vi reddet ham. Jeg er skuffet over at han har glemt det så raskt nå som han har suksess med Evenepoel, Alaphilippe og Asgreen. Men sånn er livet, sier Van Eeckhout til Het Nieuwsblad.

Næringslivssjefen skryter av det nye prosjektet de nå støtter med fokus både på menn og kvinner. Det forsøkte de å få til i QuickStep, men kom ingen vei.

– Vi har latt oss imponere av planene til Roodhooft-brødrene (som styrer Alpecin-Fenix, Plantur-Pura og flere cyclocross-lag) og som et moderne selskap vil vi støtte kvinnesykling. Vi diskuterte det med QuickStep, men Patrick er Patrick, konstaterer Van Eeckhout.

Tidligere i 2021 fikk Lefevere kraftig kritikk etter at han i et intervju ytret at han ikke var interessert i å starte et prosjekt for kvinnelige syklister. Belgieren sa han ikke ville «drive med veldedighet».

Tagget med: , , , ,

Les også disse