Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Fransk avis: Sagan bøtelagt etter å ha skadet politibetjent

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.11.21 10:10

Del på    

I beruset tilstand fryktet slovaken at han skulle bli tvangsvaksinert.

(procycling.no): Den franske lokalavisa Nice-Matin, som dekker Provence-regionen, melder mandag at Peter Sagan har havnet i trøbbel.

25. april, en halvtime etter midnatt, var Sagan på vei hjem fra fest i Monaco i bil med sin bror som sjåfør.

Duoen hadde brutt portforbudet i Monaco i forbindelse med den pågående korona-pandemien og ble stanset av politiet.

Stemningen skal ha blitt amper da politiet ba passasjeren om å gå ut av bilen. Sagan skal ha satt seg til motmæle og etter hvert ble konflikten fysisk da politiet forsøkte å få den tidligere verdensmesteren ut av bilen.

Et solid basketak mellom den vordende TotalEnergies-syklisten og politiet utspilte seg med en skadet politibetjent som resultat. Betjenten skal ha fått store smerter i høyre hånd som resulterte i to dager uten jobb.

Saken har nå vært oppe for retten der Sagan ble idømt totalt 6600 euro i bøter.

Forsvarene til 31-åringen fokuserte på prosessen i arresten under rettsaken.

– Ingen offentlig forstyrrelse. I flere timer var vår klient uten advokat. Han fikk vite situasjonen først to og en halv time etter at han ble arrestert. Man må se bort fra hans aggressive og arrogante holdning da han var på vei hjem og ble redd da det ble prat om å ta ham med til sykehuset i Monaco, lød det fra Sagans advokater.

Nettopp det faktum at politiet ønsket å ta med den berusede Sagan til sykehuset skal ha skapt den voldsomme reaksjonen. Han fryktet han skulle bli tvangsvaksinert.

– Som han fortalte i politiavhør, så husker han ikke noe av det som skjedde og han har beklaget seg. Han begrunner sitt sinne av frykt for at han skulle bli tvunget til å ta en vaksine. Til slutt er det klart at årsaken til alle problemene var knyttet til et overdrevent forbruk av alkohol, noe han ikke er vant til, ble det uttalt i rettsaken.

Sagan hadde covid-19 i februar. Har man hatt viruset er vanlig anbefaling å vente seks måneder før man tar vaksine.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse