SKUFFET: Alexander Kristoff var selv flere timer etter målgang ikke fornøyd med hvordan det norske laget løste avslutningen av VM-fellesstarten. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Kristoff fastholder kritikken mot Boasson Hagen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.10.16 21:07

Del på    

– Jeg er irritert og det har jeg sagt ifra om.

GRAND HYATT (procycling.no): I to forskjellige biler ankom Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff middagen etter den vanvittig dramatiske finalen av VM-dramaet i Doha.

Noen timer i forveien hadde Kristoff kritisert lagkameraten kraftig etter at han leverte et langt på vei mislykket opptrekk.

Den seansen munnet ut i et tre kvarter langt oppvaskmøte på Mövenpick Hotell. Heller ikke der klarte de to å bli enige – selv etter å ha finstudert TV-bildene på storskjerm.

– Det var ikke det beste opptrekket jeg har sett, men det er for sent å gjøre noe med det nå, sier Kristoff til procycling.no.

 – Jeg synes det var et svik
Sykkelfolket er delt i synet på hva som gikk galt. Noen mener Boasson Hagen kjørte for egen vinning – andre mener han forsøkte, men feilet.

Kristoff fastholder sitt syn overfor procycling.no, sent søndag kveld.

 – Du står for det du sa?

– Jeg står for det jeg sa. Jeg følte han kjørte for sin egen sjanse. Han mener han ikke gjorde det, så da er vi uenige der. Når jeg roper fra 500 til 400, og fra 400 til 300 at han må kjøre, og ingenting skjer, så synes jeg det er rart at han ikke hører det når jeg sitter på hjulet.

 – Var det et svik?

– Jeg synes det. Han sier selv at han ikke kjørte for egne sjanser, men jeg følte det. Hvis han skulle gjort det, så burde jeg fått beskjed. Da hadde jeg tatt et annet hjul. Nå ventet jeg at han skulle starte, men det skjedde ikke før det var for sent. Vi skulle lede på oppløpet, men vi lå aldri bedre enn nummer fem.

Forsøkte å finte seg inn på gallaen
Kristoff erkjenner at han nok ikke hadde hatt sjanse til å stå imot Peter Sagans gullspurt, men står på at en medaljesjanse ble skuslet bort.

Boasson Hagen forsvant bak ryggen på ham ved ankomst til gallamiddagen, men bekreftet overfor TV 2 at de fortsatt ikke var enige.

Selv landslagssjef Stig Kristiansen hadde gitt opp forsøkene med å mellom de to for kvelden.

– Vi er enige om at det ikke var et godt opptrekk. Det er forskjell på å være illojal og ikke klare oppgaven sin. Det er en nyanseforskjell der. Ting blir sagt i kampens hete. Edvald er skuffet han, men det er også Kristoff. Det vi er enige om er at vi kommer til Bergen neste år, sier landslagssjefen.

 – Alexander står på at han føler seg sveket og gjentar det nå. Hva tenker du om det?

– De er ikke enige, og det kan jeg bare ha respekt for. De har tatt hverandre i hånda. Edvald har stått der og sagt sin side av det, og Kristoff sier at han ikke fornøyd med utfallet og er uenig i det.

Sykkelpresidenten manet til ro
En som synes ordfeiden mellom de to gikk litt for langt, var sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Han manet til ro i rekkene i forkant av seansen.

 – Gikk det litt for langt i mixed zone?

– Ja, det synes jeg. Man har litt høyt adrenalinnivå, og vil det så gjerne – men så blir man frustrert. Og så kommer det litt kraftigere ord enn man hadde sett for seg at kom ut.

 – Du tror ikke at noen prøvde å ødelegge for hverandre?

– Nei, jeg tror at Sagan hadde vunnet, uansett. De kan hende at de hadde kommet høyere opp med bedre koordinering, men sånn som det så ut var Sagan best.

 – Har de fått beskjed om å skvære opp før de kommer hit på fest i kveld?

– Jeg regner med at de må lufte ut og legge det bak seg, sier Tiedemann Hansen.

Men slik gikk det altså ikke.

Ikke i festhumør
Rytterne ankom i finstasen, og Stake Laengen kunne kort konstatere at det neppe var han vi sto og ventet på.

Kristoff hadde tatt på seg ei fin trøye – men innrømmet at han ikke var veldig festklar.

– Føler ikke vi har så mye å feire, en sjette- og en syvendeplass er ikke helt hva vi håpte på. Vi hadde to såpass sterke folk på slutten av vi burde klart et bedre resultat.

 – Er du innstilt på at dere to skal samarbeide når vi kommer til Bergen?

– Nytt løp, får se hvordan det blir. Det er ikke rette dagen å spørre om det i dag, men det er kanskje glemt om ett år.

Landslaget begynner reisen hjem mot Norge alt klokka 06:50 – så det blir uansett en blå mandag.

Tagget med: , ,

Les også disse