TALLET ER TOLV: Tolv ryttere har fått plass i stallen til Team FixIT.no. Foto: Team FixIT.no.

– Prøver å bli kompiser på kort tid

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.11.16 07:42

Del på    

Lagtempo mot travhest, malekurs og klatring på programmet i innholdsrikt kick-off for FixIT.no.

– Vi har prøvd å gjøre det litt gøy, og noe annet enn å sykle. Det gjør vi ellers i året. Vi blir godt kjent, og får bygget et lag denne helgen, sier den nye sportsdirektøren i Team FixIT.no, Adrian Gjølberg, til procycling.no.

Bergenslaget har tilbrakt de siste dagene på Østlandet, hvor de har fått prøvd seg på litt av hvert.

– Vi startet med middag på torsdag, og så var vi på malekurs i går (fredag). Etterpå var det ut for å spille paintball, før det ble avsluttet med lagtempo mot en travhest på Jarlsberg travbane. I dag (lørdag) er de i en klatrepark, hvor de klatrer og hopper fra noen «dropp» og litt forskjellig. I morgen (søndag) blir det mer sportslig karakter, da skal vi prate om neste år og legge planer, forteller Gjølberg.

Se bildegalleri i bunn av saken!

– En god gjeng
Foran årets sesong har laget hentet inn tre ryttere i Marius Blålid, Elias Angell Spikseth og finnen Matti Manninen, og kick-offet er derfor også viktig for å få integrert nysigneringene inn i den eksisterende stammen.

– De får opplevelser sammen på kort tid, og med adrenalin inne i bildet. Da blir du fortere kjent enn om du sitter på sykkelen. Vi prøver å bli kompiser på kort tid. Det ser ut til å funke også, det er en god gjeng, sier Gjølberg.

Les mer: – Vi skal bli blant Norges tre beste

Stallen er nå så godt som komplett, men det finnes fremdeles en mulighet for at det kan komme inn enda en rytter. Gjølberg er uansett godt fornøyd.

– Det blir spennende å se. Vi håper at vi skal ta et steg i løpet av vinteren. Det er mange spennende ryttere, og jeg er alt i alt veldig fornøyd.

Team FixIT.no var også inne i kampen om sotrastrilen Kristoffer Skjerping, men han endte som kjent opp hos Joker-Byggtorget.

– Det er blir feil å si som kontinentallag at vi ikke er interessert i WorldTour-ryttere, men vi skal nok klare oss fint uten ham. Vi vil ikke ha en rytter som ikke vil være hos oss. Vi er veldig fornøyd med de rytterne vi har, og det ville vært en bonus for oss om Skjerping kom. Vi er et kontinentallag først og fremst.

Første sesong som sportsdirektør
Gjølberg har etter mange sesonger på den norske kontinentalscenen gått over til livet som sportsdirektør. 27-åringen var med da Plussbank-Cervélo ble startet i 2010, før han gikk til Joker sesongen etter.

Etter tre år der og tre år i FixIT.no valgte han altså å legge opp, og gikk da inn i apparatet rundt laget fra Bergen.

– Jeg synes det er skikkelig kult. Det er en fantastisk mulighet jeg har fått. Selv om jeg har syklet på kontinentallag i mange år, og jo kjenner «gamet» sånn sett, så er det mange ting jeg ikke har forholdt meg til med tanke på logistikk. Det er en ny hverdag. Jeg gleder meg.

Alle foto: Team FixIT.no.

Tagget med: , , , ,

Les også disse