VESTFOLD CONNECTION: Team FixIT.no har hatt både Ken-Levi Eikeland og Adrian Gjølberg, men neste år øker de Vestfold-satsinga enda mer. Her er Eikeland avbildet under Tour des Fjords. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no/Sykkelmagasinet

– Vi skal bli blant Norges tre beste

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.09.16 13:39

Del på    

Team FixIT.no ruster opp foran 2017-sesongen.

Hjemmesitterne under årets Arctic Race, fikk utløp for oppsamlet irritasjon og motivasjon under årets Tour de Fjords.

Der ble kontinentallaget fra Bergen nest best i lagkonkurransen. Kun Team Sparebanken Sør gjorde tingene kollektivt bedre av de norske lagene.

Team FixIT.no mener det er der hører hjemme, og legger nå lista deretter.

Foran 2017-sesongen forteller Frode Jarle Jacobsen at sponsorbudsjettene øker med mellom 15 og 20 prosent.

Målsettingen er klar:

– Vi skal være blant de tre beste norske kontinentallagene, sier Jacobsen til procycling.no.

Inntar Vestfold

For å få til dette får laget en ny avdeling på Østlandet. I Sandefjord vil lagets hovedlager finne sted.

Vestfold-tilknytningen har i år vært personifisert via Ken-Levi Eikeland og Adrian Gjølberg.

Neste år vil Gjølberg fungere som sportsdirektør, samtidig som Sveinung Bertelsen intensiverer sin satsing i laget og sørger for utstyrslager rett i nærheten av Torp Lufthavn.

– Det er ingen automatikk at en god rytter, blir en god sportsdirektør – for det passer ikke for alle. Men Adrian er en ledertype, og en som vil hjelpe oss med å nå målene vi har satt og neste år.

På toppen av det hele har laget blitt enig med 93-modellen Marius Blålid, fra nettopp Sandefjord, om kontrakt for 2017-sesongen.

Positiv NM-overraskelse

Blålid er blant rytterne som har vist seg fram på Norges nasjonale scene denne sesongen.

I et heseblesende NorgesCup-ritt i Sandnes, ble vestfoldingen fjerdemann, kun slått av Rasmus Tiller, Håvard Blikra og Anders Skaarseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY MANN: Marius Blålid har imponert under enkeltritt denne sesongen. Vestfoldingen sykler for Team FixIT.no i 2017. FOTO: Team FixIT.no

NY MANN: Marius Blålid har imponert under enkeltritt denne sesongen. Vestfoldingen sykler for Team FixIT.no i 2017. FOTO: Team FixIT.no

Også under NM i Bodø imponerte Sandefjord SK-rytteren. Først ble han sjettemann under gaterittet, før han slet seg til en 15.-plass på fellesstarten i eliteklassen.

– Han er en allroundrytter med gode avslutteregneskaper. En rytter man gjerne sender av gårde i et brudd, mener Jacobsen.

– Enkelt er feil ord

Opprustningen i Bergen sammenfaller med det første verdensmesterskapet på norsk jord siden 1993. Selv om det ikke er kontinentallag som skal til pers i Bergens gater, innrømmer Jacobsen at sponsorene er på glid.

Les også: Storstilt fusjon danner nytt talentlag

– Det er litt enklere, selv om enkelt er feil ord å bruke. Å hente inn sponsormidler er alltid en tøff jobb. Vi har et mål om at EM-uttatte Bjørnar Vevatne Øverland skal få vise seg fram på hjemmebane.

Med Gjølberg inn som sportsdirektør, kommer Jacobsen til å ta et steg ut til siden. Han skal jobbe på markedssiden sammen med Bertelsen for å utvikle aktivitetene med personer som er med på å sponse satsingen.

Snakket med Skjerping i 2013

FixIT-satsingen kommer kun uker at det ble klart at Ringeriks-Kraft og Lillehammer CK skal være med å utvikle framtidas proffer gjennom laget Uno-X Hydrogen Development Team.

Ser man for seg at heller ikke Team Joker Byggtorget, Team Coop-Øster Hus eller Team Sparebanken Sør har tenkt å bli vippet ned fra sin plass i det norske kontinentallhegemoniet, vil neste års sykkelsesong bli intens allerede i forkant av norgescupåpningen i april.

– Vi ble nummer to av de norske i lagkonkurransen i Tour des Fjords, og ønsker med denne satsingen å ta noen steg videre. Jeg synes ikke dette er å ta munnen for full. Det er en realistisk målsetting for oss å bli topp 3 i Norge, mener han.

Toppen av kransekaka hadde kanskje vært å hente sotrastrilen Kristoffer Skjerping hjem etter et utfordrende opphold i Cannondales rekker.

Høsten 2013 var laget i samtaler med mannen, men da endte han opp med å fortsette innenfor Joker-systemet. Året etter sto han på podiet under U23-fellesstarten i Ponferrada.

– Vi har ikke noe imot å ta en prat med ham. Det er likevel en viss forskjell på nivået han er på i dag, og det vi holder på med. De neste ukene blir spennende både med tanke på nye signeringer hos oss, og for ham med tanke på å lande en ny avtale for 2017-signeringen.

PS! Team FixIT.no har signert en fireårig utstyrsavtale med Birk Sport. Neste år blir rytterne å se på sykler fra Fuji.

Tagget med: , ,

Les også disse