Prøv Procycling Pluss idag

I VM: Manninen er for tiden i Qatar, hvor han skal være den finske representanten i landeveisrittet.

FixIT signerer finsk rytter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.10.16 17:50

Del på    

Bergenslaget styrker seg foran "VM-sesongen".

– Det er en jeg har hatt i kikkerten veldig lenge, så det er deilig å endelig få signaturen.

Sportsdirektør i Team FixIT.no, Adrian Gjølberg, snakker om sin siste signering. Finnen Matti Manninen er nemlig klar for det norske kontinentallaget, etter ett år i det svenske laget Bliz-Merida.

– Vi er veldig fornøyd med den signeringen. Han har vunnet tre UCI-ritt denne sesongen. Det er en solid oppgradering for oss som lag, fortsetter den nye sportsdirektøren.

Finsk vinnertype
For det har vært langt mellom seirene siden oppstarten i 2014. Filip Eidsheim vant to etapper i Tour du Maroc i 2015, mens Ken-Levi Eikeland tok en nærmest bisarr seier i et polsk U23-ritt i år.

Dermed er finnens resultater de siste sesongene prov på at han kan bli en viktig rytter for laget i 2017.

– Han er en typisk spurter som kan vinne ritt. Han kan vinne massespurter, og spurter fra mindre grupper. Han er også en god temporytter, sier Gjølberg, og omtaler han som et naturlig kapteinsemne.

– Kan ikke bare satse på lokale ryttere
Team Frøy-Bianchi og Team Ringeriks-Kraft ble invitert på overtid til Arctic Race i 2015, og årets utgave av rittet gikk uten Team FixIT.no. Derfor har også satsingen til bergenslaget økt foran årets sesong.

– Det kommer jo som et resultat av at det blir vanskeligere og vanskeligere å komme med i de store norske rittene. Da må vi gjøre noen grep vi også. Vi kan ikke bare satse på lokale, unge ryttere, sier Gjølberg

I tillegg til Manninen har også Marius Blålid signert for kontinentallaget, mens Gjølberg gikk fra rytter til sportsdirektør. Dermed er stallen foreløpig oppe i elleve ryttere, og det kan komme enda mer.

– Vi blir nok i hvert fall tolv, kanskje vi blir 13-14. Vi har snakket med noen veldig gode ryttere. Får vi ja fra dem så blir vi 13-14. Hvis ikke blir vi tolv, sier Gjølberg, som kan fortelle at det er snakk om både nasjonale og internasjonale ryttere.

Les mer: – Skal bli blant de tre beste lagene i Norge

– Vi strekker oss langt for å oppgradere oss ordentlig. Vi mener det når vi sier at vi vil bli topp tre av de norske lagene. Det er derfor vi jobber ganske hardt med å få forsterkninger nå.

Vil kjøre lagtempo i VM
En av grunnene til at de nå satser mer enn tidligere er selvsagt VM på hjemmebane i Bergen neste år.

Det har allerede i lang tid vært et uttalt mål å få Bjørnar Vevatne Øverland med på U23-tempoen i mesterskapet, og laget ønsker å få så mange som mulig med.

– Vi har mål om å få med ryttere i VM. Matti kjører VM for Finland nå. Vi håper å få flere som kan starte VM, sier Gjølberg, før han forteller om den virkelige store drømmen.

– Vi har også en drøm å få kjøre lagtempoen i VM. Da må det flere UCI-poeng til. Det hadde jo vært det ultimate for oss som bergenslag, å få kjøre lagtempo-VM i Bergen.

PS! Ingen norske herrelag har deltatt i lagtempo-VM etter at det ble gjeninnført i 2012, men Joker-Byggtorget har kvalifisert seg de to siste sesongene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse