GOD START I FIXIT: Adrian Gjølberg kan vise seg å være en smart ansettelse i sportsdirektørrollen. Foto: Team FixIT.no

FixIT.no ruster opp med klubbrytter

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.10.16 17:07

Del på    

Elias Spikseth hadde bestemt seg for å legge opp hvis han ikke fikk tilbud fra kontinentallag, men fortsetter nå karrieren.

(procycling.no): Elias Spikseth har hatt en strålende sesong som klubbrytter i Asker CK, og kjørt meget overbevisende i de norske rittene. Det har ført til at Team FixIT.no kontaktet ham for å få ham med på laget.

Det takket Spikseth ja til, og dermed blir han å se i Bergenslagets farger neste sesong.

– Det var uventet, men veldig gøy, sier Asker-rytteren til procycling.no om muligheten han får neste år. 

Da procycling.no snakket med Spikseth foran NorgesCupen i Trondheim i år, hintet han om at karrieren kunne være over etter årets sesong. Men da sportsdirektør i FixIT.no, Adrian Gjølberg, sendte melding og skrev at de ville ha ham med på laget, og lurte på om han var motivert for videre satsing, visste Spikseth at han ville takke ja.

– Jeg svarte at det ikke var motivasjonen det sto på, men det er det å få det til å gå rundt økonomisk og tidsmessig. Da den muligheten kom, var jeg ganske sikker. FixIT har jo vært i mange år nå, og jeg har sett opplegget utenfra. Det ser veldig bra ut med tanke på ryttere, samlinger, opplegg rundt, og ikke minst rittene.

Skulle avslutte karrieren

Dermed legger han ikke opp, slik som han egentlig hadde bestemt seg for å gjøre.

– Jeg hadde bestemt meg for å legge opp hvis jeg ikke fikk noe tilbud fra kontinentallag. Det handler litt om å få den matchingen som må til for å løfte seg et nivå videre, og litt om at jeg ikke får trappet ned på studiene som klubbrytter.

Nå kan derimot Spikseth ta mastergraden over tre år, og ikke på to som opprinnelig var planen. Universitet i Agder har et samarbeid med Olympiatoppen, som gjør det mulig  for ham å kombinere studier og toppidrettssatsing.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GULT ER KULT: Elias Spikseth syklet med den gule ledertrøyen under NorgesCupen i Trondheim.

GULT ER KULT: Elias Spikseth syklet med den gule ledertrøyen under NorgesCupen i Trondheim.

Mellom 2012 og 2014 var den kommende FixIT.no-rytteren kontinentalrytter. Da syklet han ett år i OneCo-Mesterhus, og to sesonger i Frøy-Bianchi. Men de beste resultatene har først kommet som klubbrytter i sesongene etterpå.

– Da vi snakket med deg i sommer, sa du at du ikke var helt klar for å bli kontirytter den gangen. Det har vel endret seg nå?

– Ja, nå er det litt annerledes. Nå er det først og fremst jeg som har blitt kontaktet, og ikke jeg som spurte. Jeg føler meg ønsket. I tillegg vet jeg at ryttere jeg har slått hjemme i Norge, har hevdet seg i utlandet på ritt. Det blir spennende å se hva jeg kan få til selv. Jeg vet selv at jeg har et par knepp til å gå på, så det er veldig motiverende å ta med seg gjennom vinteren.

Ser frem til de norske proffrittene

På Kristiansand CK og Asker CK har ikke Spikseth fått muligheten til å prøve seg i de norske proffrittene. Dette er noe av det han ser mest frem til som FixIT-rytter.

– De norske proffrittene er jo den største gulroten. Samtidig gleder jeg meg til å kjøre flere etapperitt. Jeg vet hvor mye det har å si for å komme i form og bygge form over tid. Flere ritt jevnlig vet jeg at kommer til å løfte meg. Det blir spennende å se hva det holder til.

– Han har et bra sykkelhode

Adrian Gjølberg ga seg i høst som toppsyklist etter mange år, og går nå inn i en sportsdirektørrolle i det Bergen-baserte laget. Han gleder seg til å få Spikseth inn i rytterstallen for den kommende sesongen.

– Jeg har jo sittet i samme felt som ham i hele år, så jeg ser jo at han er sterk. Jeg synes han har teft for å komme seg i de riktige bruddene, og han har et bra sykkelhode. Jeg tenker: Hvorfor ikke gi ham en mulighet? spør han retorisk ovenfor procycling.no, før han fortsetter:

– Det er veldig på moten å gi unge sjansen, og det er jeg forsåvidt tilhenger av selv, men sånn jeg ser det, er Elias en «late bloomer», som jeg synes fortjener å få ut potensiale sitt. Det er imponerende hva han har fått til på eget initativ som klubbrytter. Personlig har jeg veldig troen på at vi ikke har sett det beste av Elias ennå.

Signeringen av Spikseth er lagets tredje signering denne høsten. Tidligere har de hentet Sandefjord-rytteren Marius Blålid, mens de forrige uke offentliggjorde signeringen av finske Matti Manninen. I utgangspunktet har ikke FixIT.no planer om å hente flere ryttere, med mindre den riktige rytteren dukker opp.

– Om vi henter flere ryttere kommer helt an på hvilke ryttere vi får kloa i. Vi må se på budsjettet vårt, men vi er veldig fornøyd med stallen vi har akkurat nå, men vi er også åpne for å ta inn flere dersom det skulle vise seg at vi finner flere ryttere som vi virkelig vil ha på laget, avslutter Gjølberg.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse