Prøv Procycling Pluss idag

ROUBAIX: Lillehammer-rytter Truls Korsæth sykler Paris-Roubaix også neste sesong. FOTO procycling.no

Tror været kan bli avgjørende

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 24.02.17 18:32

Del på    

Truls Korsæth innrømmer at han er nervøs før klassikerdebuten.

(procycling.no): Mye vind, lett regn og tre-fire grader. Det kunne ha vært langtidsvarselet for en hvilken som helst bygd på Vestlandet, men det er det ikke. Det er slik Truls Korsæth beskriver været i Gent kvelden før klassikersesongen starter med Omloop Het Nieuwsblad.

Under rekognoseringen av den 198,3 kilometer lange løypen i Flandern, har den sure vinden gitt både ham og lagkameratene på Astana skikkelig motstand på veien. Om værforholdene er de samme lørdag, er den norske debutanten sikker på at det kommer til å sette sitt preg på rittet.

– Været kan påvirke rittet veldig. Hvis det skal fortsette å regne kommer brosteinen til å bli glatt, og kjørestilen i feltet kommer til å bli helt annerledes. Mange strekninger er også vindutsatt, så feltet kan også sprekke opp, sier Korsæth til procycling.no.

Nervøs

Tidligere i uken beskrev Jurgen Roelandts været som «omtrent like ille som Gent-Wevelgem» for to år tilbake. Da tok vinden tak i Edvald Boasson Hagen, som ble slynget inn i en gjerdestolpe. Det ble nordmannens siste klassiker den sesongen.

– Så i utgangspunktet skal jeg være fornøyd om jeg ikke ender opp i en grøftekant, sier Korsæth.

Dagen før hans første, ordentlige brosteinsklassiker, var det en spent 23-åring som satt på hotellrommet i Belgia.

– Jeg er nervøs. Det går greit, men jeg kjenner at jeg er det, sier Astana-rytteren.

Han forklarer:

– Jeg vet hvilket ritt det er og jeg vet hvordan løypene er, men likevel er det mange momenter jeg ikke helt kontroll på. Jeg vet ikke hvordan rittet kommer til å utarte seg. Det er så uforutsigbart.

Hjelperytter

At været kan bli en avgjørende faktor, er ikke akkurat til hjelp.

– Da kjører jo man med større risiko. Jeg er ikke dårlig teknisk, men jeg er ikke særlig komfortabel med å kjøre på glatt brostein. Jeg satser på at det blir tørt, sier Korsæth.

Og det er det værmeldingen sier at det skal bli. I Het Nieuwsblads foreløpig siste rapport, meldes det om lav sannsynlighet for regn. Men avisens værmelding påpeker samtidig at temperaturen ved start vil være nede i fire plussgrader, og at enkelte vindkast kan komme opp i en hastighet på 50 kilometer i timen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KAPTEIN? Astana har fortsatt ikke bestemt hvem som blir lagets kaptein i brosteinsåpningen. Danske Matti Breschel er ett av alternativene. FOTO: ©Tim De Waele

I det sure været skal Korsæth gjøre en hjelperytterjobb for sine kapteiner. Men hvem som er kapteinene, er fortsatt ikke avklart.

– Vi må nesten se det litt an. Det blir (Michael) Valgren, (Matti) Breschel, (Andrei) Grivko eller (Laurens) De Vreese, men det er vanskelig å si hvem som blir spydspiss akkurat nå. Omloop er et spesielt ritt, som er vanskelig å forutse, sier den tidligere Joker-rytteren.

Kontrast

Både uforutsigbarheten og værforholdene står i stor kontrast til Korsæths proffdebut i Midtøsten. Astana-rytteren droppet nemlig en høydesamling i spanske Sierra Nevada for å starte sesongen med solfylte og lite spektakulære Dubai Tour.

Det valget angrer han ikke på nå.

– Dubai var en varm og komfortabel start på proffkarrieren. Jeg ble kjent med løpsopplegget til laget, og følte egentlig at jeg tjente mye på å kjøre det rittet, sier Korsæth, som der hadde som oppgave å gi Riccardo Minali en god posisjon i spurtene.

I Omloop vil arbeidsoppgavene bli noe annerledes.

– Hva vil du være fornøyd med?

– Jeg skal være fornøyd hvis jeg klarer å løse arbeidsoppgavene jeg blir tildelt, sier han.

Omloop Het Nieuwsblad vises på Eurosport Norge fra cirka 15-tiden, lørdag.

Her finner du procycling.nos TV-guide!

Tagget med: , , , ,

Les også disse