Prøv Procycling Pluss idag

HARDT SAMMENSTØT: I bakgrunnen kan man se Miguel Ángel López suse inn i et skilt. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Luke Rowe om Astana: – Fikk seg selv til å se ganske dumme ut

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.08.20 12:00

Del på    

Ineos Grenadiers-rytteren glad for nøytralisering.

Ineos Grenadiers fikk en tøff start på Tour de France, med to harde velt på Pavel Sivakov, mens Andrey Amador også var i asfalten.

Etter hvert ble etappen nøytralisert av rytterne, grunnet de mange veltene.

– Jeg tror problemet er at det ikke har regnet her bokstavelig talt på to-tre måneder. Så har du en dag som i dag, når det regner og det var som å sykle på is. Jeg tror de fleste lagene, i hvert fall halvparten av lagene, var nedpå i dag. Heldigvis kom vi oss igjennom, sa Luke Rowe etter målgang.

– Vi hadde noen ryttere som var nedpå, men generelt kom vi oss igjennom. Vi har en slags rytterorganisasjon, eller gruppe, hvor det er noen ryttere fra hvert lag. I går kveld snakket vi om hvilken tilnærming vi generelt skulle ha til Tour de France, og at vi skulle passe på hverandre og gjøre det riktige når det trengs.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NØYTRALISERTE: Tony Martin tok kontrollen i feltet og ba feltet roe seg ned, på det glatte underlaget. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Waliseren presiserer at han helst vil konkurrere og lage et best mulig show, men at det var tydelig hvor mange velt som gikk, selv om rytterne tok det rolig i utforkjøringene.

På vei ned fra dagens siste klatring, på vei tilbake til Nice, sendte Astana frem flere mann og økte farten noe.

Ganske umiddelbart endte det med at Miguel Ángel López mistet kontrollen og kjørte inn i et skilt.

– Jeg må si chapeau til hele feltet, bortsett fra Astana som kjørte på ned den ene bakken og som et resultat av det gikk lederen deres ned. De fikk seg selv til å se ganske dumme ut.

Det var spanske Omar Fraile som ledet han, da López suste inn i skiltet. Han hevder at det ikke var et angrep.

– Jeg ville ikke akselerere, jeg ville bare sette farten. Det var veldig farlig. Hvis du rørte bremsene dine så gikk du i bakken. Jeg hadde ingen problemer med regnet, men jeg bremset og falt. Det var som å sykle på såpe, forteller Astana-rytteren.

Se høydepunkter fra etappen her:

Tagget med: , , ,

Les også disse