Prøv Procycling Pluss idag

VENTER PÅ SIN SJANSE: Sven Erik Bystrøm har vært litt syk i forkant av Het Nieuwsblad, men er en beredt på å ta sin sjanse om den skulle dukke opp under lørdagens brosteinsåpning. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Bystrøm tror ikke på beskyttet rolle

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.02.17 13:12

Del på    

Starter i Gent, står over i Kuurne.

(procycling.no): Sammen med Alexander Kristoff, satte også Sven Erik Bystrøm beina på belgisk jord, fredag formiddag.

Haugesunderen slutter seg til klassikerlaget foran lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. I år har sesongoppkjøringen blitt lagt til Australia og Algarve.

Størsteparten av klassikerlaget har tatt turen til Frankrike og Oman i den samme perioden.

– Jeg har vært litt småsyk etter Algarve, så jeg er litt usikker på formen selv, sier Bystrøm til procycling.no og legger til:

– Jeg tror det skal gå greit, men jeg tviler på om jeg får noen beskyttet rolle.

Nordmenn har overrasket før

Hjemme i Stavanger sitter Stein Ørn og følger med på 25-åringens treningsverdier.

– Bystrøm skal være bra, han, kommenterer han og håper at han kan kjøre inn et bra resultat i Het Nieuwsblad.

Av nordmenn kjørte blant annet Vegard Stake Laengen inn til en overraskende 29.-plass i fjor. 13 små sekunder bak vinneren.

Den gangen fikk heller ikke Asker-mannen noen beskyttet rolle, men endte opp med å overgå egne – og mange andres – forventninger.

– Føler han seg bra, er det bare å kjøre på

Noe liknende kan Bystrøm utvilsomt også klare, selv om dagene etter Volta ao Algarve og fram til helgas brosteinsåpning, ikke har vært helt ideelle.

Les også: – Ofte vært krisestemning etter dette rittet

Alexander Kristoff avslørte overfor procycling.no at han har gitt lagkameratene litt friere tøyler enn vanlig foran Het Nieuwsblad.

– De første løpene er det ganske åpent for alle. Jeg har ikke for vane å kjøre bra der selv, varslet Kristoff.

– Tror du Bystrøm får muligheten til å kjøre inn et resultat?

– Hvis han føler seg bra, er det bare å kjøre på. Han var god under intervalløkta i år, selv om han fikk litt blodsmak i munnen. Han har vært litt småsyk etter Algarve, men gjorde nok en lurt triks da han forsøkte å svette det av seg i badstua i går, sier Katusha-kapteinen med et glimt i øyet.

Usikkerhet rundt Kuurne

Da procycling.no snakket med Bystrøm, lørdag formiddag, var han fortsatt litt usikker på søndagens opptreden i Kuurne-Brussel-Kuurne.

– Det er litt uklart om jeg stiller der ennå. Det kommer litt an på følelsen og sykdom i laget, meldte han.

Pressesjefen i Katusha forteller at den opprinnelige planen var at Baptiste Planckaert skulle få prøve seg i begge rittene, mens Bystrøm skulle i aksjon i Het Nieuwsblad og Nils Pollit i Kuurne.

I foregående sesonger har han noen av sine beste resultater fra mars måned. I 2015 var han strålende under tredagersrittet i De Panne. I fjor viste han seg fram under Le Samyn, men endte opp med å få store deler av vårsesongen ødelagt av sykdom og en kneskade.

I fjor høst fikk han sin første Grand Tour under beltet – og vi er sikre på at vi får se Bystrøm i potensielle vinnerposisjoner utover denne sesongen.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse