LANG KONTRAKT: Og derfor mener flere at Dave Brailsford (i bilen) alt har en plan B for Tour de France-vinner Geraint Thomas og de andre stjernene i det britiske gigantprosjektet. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

LANG KONTRAKT: Og derfor mener flere at Dave Brailsford (i bilen) alt har en plan B for Tour de France-vinner Geraint Thomas og de andre stjernene i det britiske gigantprosjektet. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Agent mener Brailsford planlegger for et liv etter Team Sky

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.12.18 11:56

Del på    

– Noen sitter med en idé og en plan her, mener agent.

(procycling.no): Onsdag ble det klart at Sky kutter ut sykkelsponsingen i 2020, men ikke alle tror storlaget står på bar bakke etter den nedslående nyheten.

Sykkelagent Johnny Carera er blant dem som peker på det faktum at lagets største profiler alt sitter med langsiktige kontrakter.

I oktober underskrev årets Tour de France-komet, Egan Bernal, en ny femårig kontrakt med Team Sky.

I tillegg sitter Geraint Thomas og Chris Froome på avtaler ut 2021 og 2020. Sykkelagent Carera mener det er åpenbare tegn på at apparatet rundt Dave Brailsford i Team Sky har planer om å drive sykkellag i lang tid framover.

– Jeg tror Dave Brailsford har noe i ermet basert på at han har signert ryttere for både 2020 og 2021. Jeg tror ikke han bare gjorde det uten videre. Jeg tror han har en annen mulighet, en sponsor i lomma. Hvis ikke er du nødt til å ære de kontraktene. Derfor tror jeg noen har en idé og en plan, sier Carera i et intervju med Cycling Weekly.

Brailsford: – Overrasket? Egentlig ikke

I år – som i fjor – var det ’business as usual’ da Team Sky ankom treningsleiren på Mallorca, bare for å motta gravalvorlige nyheter til middagen kvelden i forveien.

Dave Brailsford stilte blant annet til direktesendt intervju med Sky News. Det var generelt lite dramatikk å spore, noe som igjen indikerer at det verdensledende gigantprosjekt ikke har tenkt å sitte rolig i båten når Sky-skuta synker jo lenger ut i 2019-sesongen man kommer.

Kommentar: «Hva med å ta en telefon til Oleg Tinkov?»

Brailsford skal ha fått nyheten under et møte med Sky i London for et par uker tilbake. Det var etter at kabelselskapet Comcast hadde betalt 30 millioner pund for å sikre seg aksjemajoriteten i selskapet. Og basert på inntrykket intervjuet med BBC etterlater, skal ikke nyheten ha kommet som noen overraskelse.

– La oss innse realitetene med Sky, omgivelsene og alt annet. Kom dette som en overraskelse? Egentlig ikke, uttalte Brailsford til den britiske allmennkringkasteren.

BMC Racing opplevde uro i rekkene

Idyllen rundt Team Skys sesongforberedelser til tross. Lyset har allerede begynt å brenne.

Denne sesongen havnet BMC Racing i en liknende situasjon etter at sykkelprodusenten kunngjorde at sponsoratet ville opphøre i 2019 – 12 år etter oppstarten i 2007.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK TRØBBEL: BMC-direktør Jim Ochowicz. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Teamsjef Jim Ochowicz gjorde sitt beste for å holde rytterne rolige, men da våren slo ut i full blomst og amerikaneren ennå ikke hadde sikret seg finansieringen for den kommende sesongen, så endte han opp med å miste Dylan Teuns, Stefan Küng, Rohan Dennis og Richie Porte til konkurrentene.

– Dersom Sky har en avtale ut 2019, gir ikke det laget ett års forvarsel. I realiteten har de måneder på å finne et nytt sponsorat, fordi laget ikke kan starte høsten uten finansiering for året etter. Da BMC kunngjorde at de trakk seg ut, kom vi helt til juli før de fant erstatteren via CCC. På det punktet hadde mange av rytterne forlatt satsingen allerede. Det er litt annerledes for Sky, fordi BMC-rytterne visst nok skal ha sittet på ettårige kontrakter noe som gjorde at de måtte finne seg nye plasser, men det viser seg at rytterne på utgående kontrakter ikke er villige til å vente for lenge på gode nyheter om den videre satsingen, skrev sykkelbloggeren The Inner Ring i et innlegg, onsdag.

Froome: – Vi holder sammen

Team Sky er selvsagt toppen av den berømte kransekaka, med Chris Froome, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski og Egan Bernal på lønningslista.

Les også: McLaren inn i Bahrain Merida

Det blir selvsagt spennende å se hvor lojale Sky-rytterne er overfor prosjektet etter onsdagens nedslående sponsor-nyhet:

– Jeg kan ikke spå framtida, men jeg kan fortelle deg at dette er et veldig unikt lag. Vi planlegger for at vi fremdeles skal holde sammen også i 2020, dersom det finnes muligheter for det, uttalte Froome til Daily Mirror.

Etter å ha skrevet under på kontraktsforlengelse i fjor, vil Froome ha passert 35 når kontrakten hans med Team Sky går ut i 2020.

Doffen: – Ingen krise

Denne høsten har ikke britene gått banans på overgangsmarkedet, men det trengte de kanskje heller ikke å gjøre etter at de skrev kontrakter med Bernal, Pavel Sivakov, Chris Lawless og Kristoffer Halvorsen året i forveien.

– Jeg tror allerede det er noen som har vist interesse og jeg opplever egentlig ikke dette som en stor krise, uttalte Halvorsen til procycling.no, onsdag.

Likevel er Filippo Ganna, Eddie Dunbar, Ben Swift og Jhonatan Narvaez plukket opp av satsingen som fremdeles har ett år igjen av det tiårige sponsoratet med Sky.

– Det har vært ni utrolige år hittil og vi ønsker å avslutte med et smell og å gjøre 2019 til det siste og det beste året av dem alle. Vi har tro på at Dave og resten av støtteapparatet vil fortsette og at laget også holdes samlet, sier Geraint Thomas til BBC.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse