LEI AV ANTI-SKY-GREP: Kristoffer Halvorsen mener UCI sine tiltak for å stanse Sky-dominansen skader sykkelsporten. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Av og til føles det som de gjør alt de kan for å knekke sykkelsporten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.12.18 20:13

Del på    

Kristoffer Halvorsen er lite fornøyd med måten UCI har behandlet Team Sky på.

(procycling.no): Onsdag offentliggjorde Team Sky at lagets mangeårige hovedsponsor Sky trekker sitt sponsorat etter 2019-sesongen. Tirsdag kveld ble lagets rytter informert under treningsleiren som nå er i gang på Mallorca.

– Vi satt og spiste. Hele teamet er på plass her nede. Og sa han (Dave Brailsford, journ. anm) det egentlig rett ut: Han hadde vært på et møte med Sky i London i forrige uke. Han virket ikke sjokkert, men det var den beskjeden han hadde fått for en uke siden. Sånn er det i gamet her. Det viktigste akkurat nå er at vi vinner enda flere løp i 2019 enn vi klarte i år, sier Kristoffer Halvorsen til procycling.no.

Den eneste norske rytteren på verdens største sykkellag virker dog optimistisk med tanke på fremtiden.

– Når det gjelder Sky har de vært med lenge og vært en god sponsor for oss. De sa ifra tidlig for å hjelpe laget videre. Jeg tror allerede det er noen som har vist interesse og jeg opplever egentlig ikke dette som en stor krise. Jeg tror ikke det blir noe problem å få inn en sponsor som gir oss muligheten til å satse på det samme nivået, men man vet jo aldri.

Kritiserer UCI

Sykkelsporten er en idrett der lagene er totalavhengige av sponsorer. Team Sky kanskje mer enn noen andre som det laget med det største budsjettet, på opp mot 35 millioner pund.

– Jeg leste at i 2013 kom 93 prosent av inntektene til Sky fra sponsorater. Bør man være flinkere til å finne flere bein å stå på i internasjonal sykkelsport?

– Ja, man burde det. Men det er ikke Team Sky sin feil, det er like mye UCI. Av og til føles det som de gjør alt de kan for å knekke sykkelsporten. Der er der man begynne på å endre ting. Det er mye rart de holder på med og de klarer ikke å gjøre noe med de viktige tingene. Det gjør også at sykkelsporten er sårbar. I dag er det sånn at man trenger en sponsor som sikret drift i lagene, beretter sørlendingen.

Fra ni til åtte ryttere i Grand Tours, og stadig prat om fjerning av wattmålere har blitt diskutert de siste årene. Sky ønsket å la lagets beste rytter få en egen campingbil under Tour de France, men kort tid etter kom en regelendring som utvilsomt var til for å stanse Sky sin idé. Det står nå eksplisitt i reglementet at rytterne må sove i de hotellene de får tildelt. Grepene har ofte fremstått som virkemidler for å stanse Sky-dominansen.

– Jeg vet ikke om man blir provosert, men det er litt sånn at man prøver å ta de beste på flere områder. Det blir litt komisk når det kommer nye regler som er rettet mot Sky. De burde heller se litt på hvordan vi driver, og lære av det. Men nå kan vi ikke gjøre annet enn å vinne mange løp, fortsetter Halvorsen.

– Jeg har aldri vært så gira som jeg er her nå

Den spurtraske 22-åringen hadde nok av motgang i årets sesong, og er nest år på utgående kontrakt hos Team Sky. Men sørlendingen trives hos britene, og lar ikke den usikre fremtiden prege hodet inn mot hans andre år som proff.

– Når man havner i en slik situasjon, blir man litt ekstra gira på å prestere bra eller kan det også bre seg litt usikkerhet hvis sponsorjakten strekker seg ut i tid?

– Det kan vel bli litt usikkerhet, men jeg velger å tro at de får inn en ny sponsor relativt raskt.

– Gjør dette at du blir ekstra gira på å prestere godt den kommende sesongen?

– Jeg, ja! Jeg har aldri vært så gira som jeg er her nå. Treninga har gått perfekt de siste seks ukene og jeg regner med gjøre Tour Down Under og Sun Herald Tour. Det er vel omtrent 90 prosents sjanse for at jeg starter opp der.

I år startet sesongen til Halvorsen i People’s Choice Classic, som går like i forkant av Tour Down Under. Det endte med velt og brudd i hånda for Doffen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse