NYTT SAMARBEID: Bilprodusent og teknologiutvikler McLaren blir økonomisk partner for Vincenzo Nibali og hans Bahrain Merida. FOTO: Scott Mitchell

McLaren inn i Bahrain Merida

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.12.18 10:11

Del på    

Blir teknologisk samarbeidspartner.

(procycling.no): Overskriftene de siste dagene har blitt preget av norske Vismas inntog som navnesponsor i neste år Jumbo-Visma, men også at Sky dropper sin sykkelsponsing i 2020.

En nyhet som bokstavelig talt druknet litt var at McLaren hopper på som teknologisk samarbeidspartner i Bahrain Merida.

KOMMENTAR: «Hvorfor ikke starte med en telefon til Oleg Tinkov?»

McLaren-ryktene dukket først opp tidligere i høst, da det var snakk om at et mulig sponsorat også kunne inkludere en overgang for Mark Cavendish fra Dimension Data.

Det skjedde ikke, men onsdag kom nyheten om at McLaren-gruppen har skrevet under på en ’50 prosents joint venture-avtale’ (økonomisk samarbeid).

Utviklet «drømmesykkel» for Cavendish

Utover det teknologiske, forplikter bilprodusenten seg også til å hjelpe til med prestasjonsutvikling, marketing og andre kommersielle tjenester via McLaren Applied Technologies, skriver WorldTour-laget i en pressemelding.

Det er langt ifra første gang at selskapet vender fokus mot sykkelsporten. McLaren har tidligere samarbeidet med Specialized og utviklet den smått legendariske Specialized S-Works + McLaren Venge-modellen.

Specialized samarbeidet også tett mot Cavendish da han syklet for Omega Pharma-Quick Step fra 2013 til 2015.

McLaren har også samarbeidet med en rekke britiske idrettsutøvere. Blant annet syklister, roere, seilere og padlere på veien mot OL i London for seks år tilbake.

Bahrains konge involvert

Det er også en annen opplagt kobling i samarbeidet mellom Bahrain Merida og McLaren, og det er at Hamad bin Isa Al Khalifa (Bahrains konge) kontrollerer aksjemajoriteten i McLaren Technologies.

– Samarbeidet vårt med McLaren er noe som gir meg styrket nasjonalfølelse og spenning med tanke på framtiden til sykkelsporten i Bahrain. Vi ønsker å være det beste laget i verden og et eksempel for andre når det gjelder hvordan man konkurrerer i den mest utfordrende av alle toppidretter. Partnerskapet vårt med McLaren vil gi oss uvurderlig ekspertise og erfaring fra å få det beste ut av maskiner og utøvere. Det vil også hjelpe oss med å framskynde vår reise til toppen av den profesjonelle sykkelsporten, sier kronprins Sheikh Nasser bin Hamad al-Khalifa i en pressemelding fra laget.

Fotnote: Både Hamad bin Isa Al Khalifa og sønnen Sheikh Nasser er omstridte, og regimet i Bahrain blir beskyldt for å bruke idretten til å hvitvaske sitt image og problemene i hjemlandet som blant annet involverer tortur og brudd på mennskerettighetene. Du kan lese mer om dette blant annet i denne artikkelen fra The Guardian.