PROFFKLAR: Rasmus Tiller ble Norgesmester i 2017

PROFFKLAR: Rasmus Tiller ble Norgesmester i 2017, og tok sølvmedalje under NM-fellesstarten i Sandefjord der dette bildet er tatt. Neste sesong sykler han for Dimension Data. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Tiller blir proff hos Dimension Data

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.18 18:19

Del på    

22-åringen har underskrevet toårskontrakt.

(procycling.no): Når Rasmus Tiller slutter seg til den norske EM-troppen i Glasgow torsdag, skjer det med nysignert proffkontrakt med Dimension Data i banken.

procycling.no vet at 22-åringen nylig underskrev en toårsavtale med WorldTour-laget. En avtale sørafrikanerne vil offentliggjøre innen rimelig tid.

Tiller, som er oppvokst på Ringebu, 45 minutters kjøring fra Lillehammer, ble norgesmester i eliteklassen alt som 21-åring.

Holdt på å kopiere NM-bragden

I år holdt han på å gjenta prestasjonen i Sandefjord, men til slutt viste Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) å være både hakket smartere og sterkere.

For Joker-Icopal har hatt en solid sesong. I april angrep han fra front med 17 kilometer igjen av Tro-Bro León. Noen kilometer senere veltet ham, men reiste likevel hjem med femteplassen.

Les også: – Et av de kuleste lagene

Det er slike prestasjoner som blir lagt merke til i det internasjonale sykkelfeltet. Også i Tour de Bretagne og i Fredsrittet har han levert gode prestasjoner.

I sommer ble han forsøkt solgt inn hos flere profflag via agent Joona Laukkas kontakter. Ifølge TV 2 Sporten gjaldt det blant annet Trek-Segafredo og UAE Team Emirates.

Ikke aktuell som stagiaire

Samme TV-kanal meldte senere at han var aktuell for en stagiaire-avtale hos Dimension Data, men procycling.no vet at det dreier seg om en proffkontrakt som varer de neste to årene.

Selv om Edvald Boasson Hagen foreløpig ikke har forlenget med laget, ligger alt til rette for at rudsbygdingen blir værende i laget som nylig sikret seg danske Michael Valgren.

Les også: Fossum Tiller tok overraskende NM-gull

Trolig kommer Tiller til å bosette seg i Oslo til høsten, og dermed forberede seg til sesongen som neoproff sammen med Boasson Hagen.

Overfor procycling.no bekrefter Tiller at han ikke kommer til å signere en stagiaire-kontrakt denne høsten, men at han foreløpig ikke kan kommentere hvilket lag han sykler for neste sesong.

Kometkarriere

Dimension Data bekreftet i forrige uke at Matteo Sobrero (Dimension Data for Qhubeka), Kent Main (Dimension Data for Qhubekka) og Connor Swift (Madison Genesis) ankommer som stagiaires (hospitanter) fra 1. august til 31. august. UCI-reglementet åpner ikke for å huse mer enn tre hospitanter av gangen.

Også Uno-X Development Team har vist interesse for Tiller som ankom Joker-Icopal fra Team Ringeriks-Kraft foran 2017-sesongen. Før det syklet han for Lillehammer CK Elite, og der vant han blant annet Norgescuprittene i Sandnes og Stjørdal.

Rasmus Tiller blir for øvrig den 15. rytteren som tar proffsteget ut fra kontinentalsatsingen til Joker-Icopal. Lista inneholder også navn som Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff, Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard, Truls Korsæth og Kristoffer Halvorsen.

Søndag sykler Rasmus Tiller EM i Glasgow sammen med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, August Jensen, Sondre Holst Enger og Kristoffer Halvorsen. I slutten av måneden venter Tour de l’Avenir, der han håper å stikke av med en etappeseier.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse