FAN AV TREK: I Tour de France melder TV 2-journalist Magnus Aarre at Rasmus Tiller blir forsøkt solgt inn hos Trek-Segafredo og UAE Team Emirates foran neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik

FAN AV TREK: I Tour de France melder TV 2-journalist Magnus Aarre at Rasmus Tiller blir forsøkt solgt inn hos Trek-Segafredo og UAE Team Emirates foran neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Trek-Segafredo er et av de kuleste lagene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.07.18 17:20

Del på    

Og Alexander Kristoff er positiv til ny nordmann i UAE.

CHOLET (procycling.no): Etter at TV 2-journalist Magnus Aarre skrev på Twitter at årets andremann under NM-fellesstarten, Rasmus Tiller, blir forsøkt solgt inn hos Trek-Segafredo og UAE Team Emirates under Tour de France, begynte det også å tikke inn meldinger til 21-åringen fra Ringebu.

Men det var ikke noe særlig svar han kunne gi til de som spurte:

– Jeg har egentlig ikke noen status å gi jeg. Jeg har ikke snakket noe med agenten min, sier Tiller til procycling.no og snakker om finske Joona Laukka.

Laukka selv forteller til procycling.no at han tror det er store sjanser for at Tiller blir å se i proffenes rekker neste sesong.

– Han er en sterk rytter og har hatt en sterk sesong så langt. Det er mange lag som er interesserte, sier finnen.

Trek-Segafredo er i ferd med å klargjøre stallen for å huse Richie Porte og noen av hans hjelperyttere, og ifølge Aarre har de kun to ledige plasser igjen i 2019-stallen.

– Flinke til å satse på unge ryttere

Dersom overgangen likevel skulle materialisere seg, er det i hvert fall ikke Tiller imot.

Selv om han vet at forskjellen fra å bli forsøkt solgt inn og til å sitte med et kontraktsforslag foran seg er lang, så har han følgende å si om Trek-Segafredo:

– Jeg har veldig stor respekt for de lagene, og jeg har tullet litt på trening om at Trek-Segafredo hadde vært et drømmelag for meg. De satser tungt på klassikerne, og jeg synes de er blant de kuleste lagene. Det har mest vært fjas fra meg og ikke noe seriøst, men om de er interessert i meg, hadde det vært utrolig kult. De har mange gode ryttere, og har vist at de satser ungt blant annet med Niklas Eg og Mads Pedersen, sier han.

Også UAE Team Emirates har blitt forespurt om å ta inn nordmannen neste år. Da procycling.no møtte Alexander Kristoff i etterkant av lagtempoen i Cholet, var han positiv til å få nok en nordmann på laget:

– Det har faktisk vært litt snakk om ham internt. De har spurt meg litt om han, og jeg har bare positive ting å si ut ifra hva jeg har sett av ham. Det hadde vært kult med en nordmann til på laget, men foreløpig har det ikke vært noe konkret, tror jeg, sa Kristoff til procycling.nos utsendte reporter.

Gnistret til under Tro-Bro Léon

Etter at en kneskade plaget ham i fjor høst, slo Tiller kraftig tilbake under sykkelvåren for Joker-Icopal.

Han angrep fra tet med 17 kilometer igjen av Tro-Bro Leon og med det viste han fram for en hel sykkelverden hvor sterk han er på sitt beste. Noen kilometer senere veltet han, men han klarte til slutt å redde femteplassen i det prestisjetunge, franske 1.1-rittet.

– Der var jeg nære det helt store. Det ga en skikkelig god følelse å komme tilbake etter så mye motgang (kneskaden som holdt ham utenfor trening i halvannen måned, vår anm.). En femteplass derfra er uansett bra, og jeg synes vi kjørte bra som lag. Det gjorde vi også under Tour de Bretagne, der jeg fikk med meg en andreplass og vi igjen hang veldig bra med kollektivt.

Innsatsen i Tro-Bro Léon har også Kristoff fått meg seg:

– Han kjørte veldig sterkt i NM, og det gjorde ham i fjor og. Han gjorde det også bra i Tro-Bro Léon. På sine gode dager er han helt der oppe. Så gjelder det å få flere av dem, men han er absolutt moden for å ta steget ut.

Interessen fra Uno-X vedvarer

Tiller sier at han uansett ikke kommer til å hoppe på det «første og beste tilbudet» og at han kan ende opp med å ta ett år til i Norge.

Foran årets sesong, som nybakt Norgesmester, signerte han en ettårig forlengelse med Joker-Icopal. Da hadde også Uno-X Development Team forsøkt å få ham til å bytte lag, og Tiller bekrefter at dialogen fortsatt pågår mellom partene.

– Ja, vi har fortsatt litt dialog, men jeg har ikke satt meg ned og snakket skikkelig med dem. Vi tar det litt underveis.

– At Joker-Icopal og Uno-X Development Team ønsker deg med videre, det høres litt ut som et luksusproblem?

– Ja, for meg er det jo det. Det er to veldig gode lag. Jeg har vært hos Joker-Icopal de siste to årene. Vi har kjørt veldig godt som lag sammen og jeg er fornøyd med opplegget de har. Uno-X virker også spennende. De satser skikkelig bra, og begynner å få på plass en god stall. Det kjører bra, så det er kult å se, sier han.

L’ Avenir er høstens store mål

Mange av de største overgangene innenfor proffsyklingen gjøres unna i løpet av Tour de France, mens de siste ledige plassene gjerne går til ryttere som tar steget ut av U23-klassen.

Det vil hjelpe Tiller at han alt har vært norsk mester i seniorklassen, men den opprinnelige trønderen håper at han kan vise seg fram under Tour de l’Avenir fra midten av august.

– Jeg ønsker å ta en etappeseier i l’Avenir, så det blir det aller største målet mitt for høstsesongen. Det krasjer jo også med Arctic Race, så jeg kommer ikke til å være i aksjon der.

PS: I mai vant Tiller også prologen under det lille Fredsrittet i Tsjekkia.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse