IKKE TIL ROUBAIX: Sykdom setter en stopper for klassikerperioden til Amund Grøndahl Jansen. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Kan ikke være fornøyd uten å prestere i Flandern og Roubaix

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.04.19 09:38

Del på    

Klassikersesongen er over for Amund Grøndahl Jansen.

(procycling.no): Som vi i procycling.no meldte tirsdag, har Amund Grøndahl Jansen slitt med sykdom i etterkant av Flandern rundt.

KOMMENTAR: En framtidig kaptein i klassikerne

Torsdag melder laget at 25-åringen ikke blir med dem videre til «Helvete i Nord», Paris-Roubaix.

– Ja, det stemmer. Jeg er fortsatt syk. Det er mistanke om at jeg har pådratt meg en virusinfeksjon, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Romerikingen hadde opprinnelig planlagt å slutte seg til lagkameratene i Nord-Frankrike i løpet av onsdagen, men endte opp med å holde senga hjemme i Girona ettersom kroppen ikke spilte på lag.

Søndag vil Wout Van Aert kjøre som kaptein under Paris-Roubaix, og belgieren støttes opp av Danny van Poppel, Timo Roosen, Mike Tennissen, Maarten Wynants, Pascal Eenkhoorn og Taco van der Hoorn i et uttak Grøndahl Jansen ellers hadde vært bombesikker i.

Imponerende klassikersesong

Han viste blant annet fram god form under E3 Harelbeke der han var svært aktiv underveis, og faktisk var nære ved å ta bakhjulet til Bob Jungels over Ellestraat i forkant av Paterberg og Oude Kwaremont. Rittet ble til slutt avgjort i en gruppe der Jumbo-Visma fikk plassert Wout Van Aert, i tillegg til Alberto Bettiol, Greg Van Avermaet, Jungels og Zdenek Stybar. Tsjekkeren stakk av med seieren.

Under Gent-Wevelgem var Grøndahl Jansen aktiv i «TV-ruta» igjen. Denne gangen slet han seg løs helt mot slutten av rittet, og satt i en gruppe på fire mann som ikke ble hentet inn før kilometersmerket.

Hentet på kilometersmerket: – Skulle klart podiet

Også under Flandern rundt forsøkte nordmannen seg, men forsøket sammen med Magnus Cort over Muur van Geraardsbergen ble nøytralisert kjapt. I etterkant gikk altså nordmannen ned med sykdom, som har satt en strek over hans andre opptreden i Paris-Roubaix.

Les også: – Fullstendig håndbrekk fra Geraardsbergen og inn

– Sier du deg fornøyd med det du har fått ut av vårklassikerne denne sesongen?

– Man kan ikke være fornøyd uten å prestere i Flandern rundt og Paris-Roubaix. På generelt grunnlag er det surt å miste muligheten til å starte Paris-Roubaix, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Sesongplanen hans ble endret etter Paris-Nice, noe som sendte ham rett videre inn i Milano-Sanremo. Deretter har han vært blant få ryttere som har tatt med seg alle ritt fra Driedaagse Brussel-De Pannen og ut til og med Flandern rundt.

– Kan det være at du har presset kroppen din for hardt i denne perioden?

– Jeg skulle gjerne ha kunnet tatt i mer enn hva jeg har fått gjort, men sår hals og forkjølelse kom i veien for det denne gangen, lyder svaret.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PS: I fjor debuterte han med 16.-plass under brosteinsdronningen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse