NESTEN: Amund Grøndahl Jansen måtte se at Jungels akkurat snek seg av gårde fra ham. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Jungels kom akkurat litt for fort

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.03.19 19:13

Del på    

Grøndahl Jansen meget aktiv underveis i E3 BinckBank Classic.

HARELBEKE (procycling.no): Med et ansikt som oste melkesyre gjorde Amund Grøndahl Jansen sitt for å holde hjulet til Bob Jungels, da Jungels kontret på nordmannens eget støt opp Ellestraat (en ikke-markert helling på 1400 meter à 4,4 prosent) med 62 kilometer igjen.

Etter at Grøndahl Jansen så seg over den venstre skulderen, kom Jungels susende forbi på nordmannens høyre side og fikk umiddelbart et par metere.

Lenge så det også ut til å være et avgjørende angrep, men på de siste kilometerne klarte en gruppe med Greg Van Avermaet, Alberto Bettiol, Wout van Aert og Zdenek Stybar å komme seg opp, hvor Stybar til slutt tok seieren.

– Det så ut som du skar noen gode grimaser i forsøket på å følge med Jungels. Hvordan var de kilometerne der?

– Det var hardt. Jeg hadde gått for mange ganger med og på egenhånd. Kjørte egentlig aktivt på forhånd der. Hvis jeg hadde sittet med friske bein inn i den stigningen så hadde jeg nok fulgt med Jungels når han kom forbi der. Han kom akkurat litt for fort, så jeg klarte ikke å fange det opp. Så kom (Jempy) Drucker opp, men jeg vet ikke hvor kjørevillig han var eller om han bare var sliten eller hva det var. Så vi klarte ikke å få helt gang på det, sier Grøndahl Jansen til procycling.no etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De to ble liggende å vake fem-ti sekunder bak Jungels i et par kilometere før feltet hentet dem inn igjen med 58 kilometer igjen.

– Marginene på feil side

Da hadde nordmannen allerede dekket et støt fra Stybar i Boingneberg fem kilometer før han angrep selv. Han hadde likevel krefter til å gå enda en gang opp Rotelenberg (også det en ikke-markert stigning på 550 meter à 5 prosent) med 53 kilometer igjen.

Da hadde Nils Politt og Jasha Sütterlin angrepet i mellomtiden.

– Jeg prøvde å komme meg opp til Politt og Sütterlin. Da var jeg også egentlig på vei opp, men så kom (Ian) Stannard med feltet på hjul og fanget meg igjen. Det var det som var min oppgave i dag, å være med i de gruppene der. De to som gikk av gårde kom jeg akkurat ikke med. Marginene på feil side.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Hvor mye som mangler? Et tidels uoppmerksomhet?

– Det er veldig lite som skal til. Kanskje gå et par ganger mindre i forkant av den bakken, fordi man veit aldri hvor det går. Jeg var også med et par ganger med andre fra Quick-Step, men når [Jungels] kommer forbi der da … Hvis han hadde gått og jeg kunne fulgt han hele veien, at jeg ikke hadde gått først, så hadde jeg antageligvis klart å holde hjulet. Men når han kommer forbi etter at jeg har angrepet så har jeg ikke beina.

– Jungels er jo en av verdens beste tempo- og bakkeryttere …

– Det er ingen skam, det er det ikke. Jeg kjørte et godt ritt i dag og laget kjørte godt. Wout var sterk. Jeg skal ikke skjemme meg over hvordan jeg kjørte i dag, sier Grøndahl Jansen, som kunne glede seg over at lagkapteinen Wout van Aert ble nummer to.

AKTIV UNDERVEIS: Grøndahl Jansen viste seg fra en god side i mellomfasen av rittet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

God dag for mellombruddene

Selv endte han opp med en 45. plass til slutt etter å ha sittet rolig da Marco Haller, Magnus Cort og Alexander Kristoff hadde et oppgjør om 19. plassen, snaut tre minutter etter at Stybar krysset målstreken som vinner.

Så selv om resultatet isolert sett ikke er noe stort å rope hurra for, kan ha ta med seg mye positivt og han melder også om gode bein. Etter å ha satt mye syre i de samme beina underveis, kom han seg også greit med over Paterberg og Oude Kwaremont i samme gruppe som Kristoff.

Dermed har han tro på at han sitte tett på med de beste når de virkelig trør til, selv om det å komme i forskudd for øyeblikket er måten han selv kan få de beste resultatene på. Fredag endte Jungels, Sütterlin, Politt og Marc Hirschi (som var en del av det opprinnelige bruddet) alle opp med plasseringer blant de ti beste.

Det viktige for dem da var at de hadde over ett minutt ned til feltet da de startet på kombinasjonen Paterberg og Oude Kwaremont, og dermed kom seg over to av de mest beryktede stigningene i Flandern med en fremdeles solid luke til Van Avermaet & co.

– For øyeblikket er det der jeg egentlig må være med. Hvis jeg hadde fulgt Jungels, så ville jeg nok hatt et godt resultat i dag. Det er der jeg må være med for øyeblikket, så får vi se om noen år, om jeg kan (henge med de beste selv). Jungels er jo en av verdens beste, så han kunne antageligvis sittet med de beste i Kwaremont og Paterberg, men for min del er det veldig gunstig hvis jeg kan komme med i de gruppene der.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse