TETT PÅ SEIERSJANSE: Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) angrep i finalen av Gent-Wevelgem og gjorde et godt ritt. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Hentet på kilometersmerket: – Skulle klart podiet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.03.19 20:05

Del på    

Grøndahl Jansen kjempet om sin første klassikerseier.

WEVELGEM (procycling.no): Amund Grøndahl Jansen gjorde nok et godt klassikerritt, da han var nær å kunne spurte om seieren i søndagens Gent-Wevelgem.

Jumbo-Visma grep tidlig rittet ved tøylene og fikk fem mann av gårde i et stort brudd, som inkluderte deres egen Wout Van Aert, Peter Sagan (BORA-hansgrohe), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Niki Terpstra (Direct Energie) og Mathieu Van der Poel (Correndon-Circus), blant andre.

ANNONSE: Følg sykkelsesongen på Eurosport. Få tilgang til Eurosport Player her!

Inn i finalen hadde de Mike Teunissen i femmannsgruppe i front, mens resten av laget kontrollerte i front av hovedfeltet. Van Aert leverte et forrykende angrep opp Kemmelberg, men forsøket ble kjørt inn. Etter hvert ble også Teunissens gruppe hentet og inn på de ti siste kilometerne var det et redusert felt som skulle kjempe om seieren i Wevelgem.

Det nederlandske laget hadde med seg Danny Van Poppel i feltet, som et sterkt kort i spurten, men Grøndahl Jansen hadde imidlertid anledning til å forsøke noe på egenhånd. I kjølvannet av et stjernespekket angrep gikk Jasper Stuyven til. Sebastian Langeveld (EF Education First) var den første til å agere på Trek-Segafredo-rytterens angrep og like etter fulgte Jack Bauer (Mitchelton-Scott) og Grøndahl Jansen på.

SE VIDEO: Kristoff vant: – En av de største i karrieren min

Manglet flyten

Kvartetten får en brukbar luke i det de suser gjennom Menen, og det så ut som de kunne snyte feltet for seieren.
– Hadde du troen selv på at det skulle gå inn, med to-tre kilometer igjen?

– Jeg følte at det kunne gå, men det var veldig sterk motvind, så man var avhengig av at det skulle skje noe bak. At noen begynte å angripe eller at det ikke ble noen organisert kjøring. Langeveld var sterk og jeg kjørte greit. Han var nok den sterkeste, men de to andre var ganske kjørt og da fikk vi ikke helt den gode flyten vi trengte, forteller han til procycling.no like etter målgang.

ANNONSE: Følg sykkelsesongen på Eurosport. Få tilgang til Eurosport Player her!

25-åringen tok selv noen solide føringer og på et tidspunkt kjørte han Stuyven og Bauer av hjul, mens Langeveld også hadde sin fulle hyre med å følge hjulet. Til tross for luken de hadde forsvant sekundene fort inn mot kilometersmerket og like etter de hadde passert det ble de slukt.

DEKKET ALT: Jumbo-Visma med en strålende lagprestasjon i Gent-Wevelgem. Her kontrer Wout Van Aert på Zdenek Stybars angrep opp Kemmelberg. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Skulle klart podiet

Det var uansett en oppløftende prestasjon fra nordmannen, i hans første klassikerfinale. Han var også toneangivende i fredagens E3 BinckBank Classic, da han var nær å følge Bob Jungels angrep, som med stor sannsynlighet ville tatt ham til finalen i frontgruppen.

Med knallhardt kjør hele dagen var det mange tunge bein i avslutningen, og med dårlig organisering og reduserte lag kunne det holdt hele veien på slutten, for angrepsvillige ryttere som Grøndahl Jansen.

– Det er en helt sinnsyk hard dag. Kanskje det hardeste rittet jeg har kjørt. Det var ritt hele dagen. Jeg var allerede kjørt før vi begynte på bakkene. Alle var kjørt, så da gikk det vel greit. Jeg tror ikke vi kjørte spesielt raske bakker i dag. Hvis du sjekker Strava-segmentene så gikk det nok treigt for alle var helt ferdig. På slutten så er det bare å tyne ut det siste som er. Så er det surt at vi blir hentet på 750 meter. Jeg hadde en liten spurt igjen i beina. Podiet skulle jeg klart fra den gruppen, så det svir litt.

Til slutt satt laget igjen med en femteplass til Danny Van Poppel, som ikke hadde sprut nok i beina til å hamle opp med Kristoff, Degenkolb, Naesen eller Van der Poel. Det er imidlertid mye positivt å ta med seg fra rittet for det nederlandske laget, som styrte rittet hele dagen og for første gang denne våren temmet et tidligere utilnærmelig Deceuninck – Quick-Step.

– Et kjemperitt, så vi er fornøyd med kjøringen.

Og til slutt hadde han også litt ros å gi til Alexander Kristoff.

– Det er sterkt. Det er sterkt gjort av ham. Det er også tøft at han er offensiv og angriper på forhånd for å komme med over Kemmelberg, så han gjør et godt ritt i dag. Sterkt.

ANNONSE: Følg sykkelsesongen på Eurosport. Få tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse