SOFADAGER: Amund Grøndahl Jansen var meget skarp under Gent-Wevelgem, men hadde ikke en like bra dag på sykkelen under Flandern rundt. I ettertid har det vist seg at han har slitt med sykdom. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Fullstendig håndbrekk fra Geraardsbergen og inn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.04.19 12:51

Del på    

Grøndahl Jansen syk foran Paris-Roubaix.

(procycling.no): I etterkant av Flandern rundt klaget Amund Grøndahl Jansen over sår hals og vel hjemme i Girona var det ingen vei utenom noen dager med «stabilt sideleie» etter kraftanstrengelsen mellom Antwerpen og Oudenaarde.

25-åringen bekrefter overfor procycling.no at fintuningen inn mot søndagens Paris-Roubaix ikke har gått helt etter planen.

– Jeg ble sjuk i løpet av søndagen, gitt. Har holdt meg på sofaen siden. Men det er bedring å spore. Det ser ut som det skal gå an å komme seg til Roubaix, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Under pari på søndag

Sammen med Mike Teunissen, Wout van Aert og de andre Jumbo-Visma-rytterne håper de å samle nytt monumentum foran «Helvete i Nord» og være blant lagene som setter sitt preg på det hele, etter at van Aert avsluttet Flandern rundt på 14.-plass fra favorittgruppa.

Grøndahl Jansen får trolig en beskyttet rolle under søndagens 257 kilometer lange brosteinsbatalje fra starbyen Compiègne til velodromen i Roubaix. Rittet er i utgangspunktet noe som bør passe egenskapene hans på sykkelen veldig bra.

– Hvordan var det i Flandern rundt, kjente du deg hemmet av sykdom alt der?

– Det satt nok sine spor på søndag, ja. Det var fullstendig håndbrekk fra Geraardsbergen og inn, forteller Grøndahl Jansen som til slutt ble nummer 99 – nesten ni minutter bak Alberto Bettiol.

Forsøkte seg på Geraardsbergen

Før den tid, ga nordmannen det et tidlig forsøk under finalen av rittet, men måtte kjapt gjøre full retrett. Han avanserte forbi Kasper Asgreen og Iljo Keisse foran den ikoniske «Muuren» og åpnet en luke bakover sammen med Magnus Cort.

Det var dog ikke lenge duoen opplevde frihet før en gruppe på 30-40 mann tauet dem inn igjen.

Grøndahl Jansen har også gode minner fra Paris-Roubaix. Han debuterte i brosteinsklassikeren i fjor og satt igjen med en meget respektabel 16.-plass.

Dersom sykdommen ikke forverrer seg slutter han seg til lagkameratene i Jumbo-Visma i løpet av onsdag:

– I utgangspunktet drar jeg nordover i morgen. Jeg regner med at det skal være i orden, bekrefter han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse