Prøv Procycling Pluss idag

IRRITERT: Dave Brailsford er lite fornøyd med måten franske sykkelfans behandler Team Sky. Foto: REUTERS/Regis Duvignau

IRRITERT: Dave Brailsford er lite fornøyd med måten franske sykkelfans behandler Team Sky. Foto: REUTERS/Regis Duvignau

Sky-sjefen fyrer løs mot franske sykkelfans

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.07.18 16:27

Del på    

– Spanjolene og italienerne er fantastiske. Det virker å være en fransk greie, sier Dave Brailsford.

(procycling.no): På mandagens hviledag forsøker de fleste med tilknytning til Tour de France å ta det så rolig som mulig. En lett tur på sykkelen til nærmeste franske kafé, noen timer ekstra med søvn og store måltider. En liten oase av fred mellom andre og tredje uke av touren.

Team Sky-sjef Dave Brailsford valgte ikke en fredelig tilnærming til lagets pressekonferanse på mandag. Briten raslet med sablene, og fyrte av en bredside mot franske sykkelfans.

– Det er interessant. Vi kjørte i Italia mens Chris sin sak fremdeles ikke var avgjort. Vi var i Giro d’Italia, og den italienske fansen var fantastisk. De spanske var fantastiske. Det virker å være en fransk greie, sa Brailsford ifølge Cyclingnews.

– Det er som en kulturell greie her i Frankrike er det ikke? Jeg vet ikke om de hadde likt at fotballspillerne deres ble spyttet på i VM i Russland. Jeg er sikker på at de ville hatt noe å si om det. Men det er greit å spytte på oss og vår stab, ytret Sky-sjefen.

At Team Sky ikke er det mest populære laget i Frankrike er ingen overraskelse. På lagpresentasjonen før rittets start var Sky det eneste laget som ble buet på

Spesielt i fjellene har mange fryktet at misnøyen mot britene skal eskalere ut av kontroll, og at det skal påvirke rittet. Foreløpig har det stort sett vært ukvemsord og væske som har blitt kylt mot hvittrøyene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE BARE BUING: Vennligsinnede fans og Tour de France-leder Geraint Thomas på tourens hviledag. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Tror ikke det vil stoppe

Dave Brailsford hevder at også Sky sitt støtteapparat er offer for ubehageligheter fra det franske sykkelpublikum.

– Jeg har en ung stab her. En jente på 21 blant annet. Hun er ung og det er skremmende for henne å prøve å kjøre gjennom Frankrike. Å bli spyttet på. Jeg hadde ikke likt det om det hadde skjedd i mitt land. Men sånn er det. Vi fortsetter.

– Jeg tror ikke det kommer til å stoppe. Jeg er ikke så optimistisk på den fronten. Det er utfordrende, men vi aksepterer det, og må fokusere på hvordan vi oppfører oss. Vi prøver å oppføre oss anstendig og å ikke reagere. Vi vil ikke la oss distrahere av det.

Moscon-oppheting

Kommentaren om å oppføre seg anstendig treffer kanskje ikke optimalt mindre enn et døgn etter at Team Sky-rytter Gianni Moscon ble kastet ut av Tour de France. Den unge italieneren slo mot franske Elie Gesbert like etter start på søndagens etappe, og ble kastet ut etter målgang.

Brailsford er enig i at Moscon-saken neppe hjelper på ryktet.

– Det kommer ikke til å roe ned folk. Jeg vil be dem roe seg. Om du vil være vert for Tour de France, som promoteres som verdens største årlige idrettsarrangement, og du vil gjøre det på den måte. Og du vil ha de største internasjonale rytterne her til et internasjonalt arrangement så kanskje man burde behandle dem med litt mer respekt.

– Om du ikke vil at de skal komme så kan du ha Tour de France for franske lag om du vil det, konstaterer Brailsford.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BADBOY: Gianni Moscon har havnet i mye trøbbel i løpet av sine første år som proff. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ / ALTERNATIVE CROP

Vil ikke si om Moscon blir i laget

24 år gamle Gianni Moscon har allerede rukket å få et litt uheldig stempel. Søndagens hendelse er den siste i en lang rekke som involverer rasismeanklager, diskvalifisering etter å ha hengt på en bil i Bergen-VM og anklager for å ha dyttet en konkurrent av sykkelen. Sistnevnte ble han frikjent for.

Mange stilte seg spørsmålet etter søndagens utkastelse av Tour de France om Team Sky fremdeles ønsker å ha Moscon i sine rekker.

– Gianni har forlatt rittet. Som er ganske skuffende. Han er veldig skuffet. Han har sviktet seg selv, og sitt lag og har dratt hjem. Jeg vil fokusere på resten av rittet for lagets del. Når jeg kommer hjem neste uke vil jeg få fakta på bordet, og se på prosessen og så ta en avgjørelse.

På spørsmål om Team Sky kunne bli terminert messet Brailsford det samme budskapet på nytt.

– Jeg vil få fakta på bordet, se på prosessen og så ta en avgjørelse for fremtiden.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse