Prøv Procycling Pluss idag

KONTROVERSIELL: Italienske Gianni Moscon har vært involvert i en rekke hendelser de siste sesongene. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

KONTROVERSIELL: Italienske Gianni Moscon har vært involvert i en rekke hendelser de siste sesongene. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Kontroversiell Sky-rytter kastet ut av touren etter å ha slått konkurrent

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.07.18 19:08

Del på    

Mer bråk rundt Gianni Moscon.

(procycling.no): Italienske Gianni Moscon har de siste sesongene ikke bare gjort seg bemerket for sine prestasjoner på sykkelen.

Etter Tour de Romandie i fjor ble han suspendert, etter å ha kommet med rasistiske tilrop til daværende FDJ-rytter Kevin Reza. Under VM i Bergen ble han diskvalifisert etter å ha hengt på en bil, mens han før sesongen var omme rakk å bli anklaget for å ha veltet FDJ-rytter Sebastien Reichenbach med vilje. Han ble imidlertid frikjent for alle anklager i slutten av juni i år.

Nå brygger det igjen opp til storm rundt 24-åringen, etter at han ble kastet ut av Tour de France etter den 15. etappen søndag.

Slo konkurrent

Søndags kveld i 19:30-tiden skrev flere journalister tilstede under touren, at det gikk rykter om at italieneren hadde blitt kastet ut av rittet, etter en hendelse med en annen rytter.

Den franske Eurosport-journalisten Louis-Pierre Frileux skrev først på Twitter at han etter rittet hadde sett Team Sky-sjef Dave Brailsford og sportsdirektør Nicolas Portal diskutere bilder fra rittet sammen med dommere.

Senere skriver han at Moscon er kastet ut av rittet for å ha slått en Fortuneo-Samsic-rytter etter 800 meter av dagens etappe.

Fortuneo-Samsic bekrefter hendelsen på sin Twitter-konto, og skriver at Moscon slo Elie Gesbert. Franske Tout Le Sport har publisert en video av hendelsen på sin Twitter-konto:

Arrangøren har selv ikke kommentert hendelsen, men på en oversikt over ryttere som er ute av rittet på deres hjemmeside, LeTour.fr., står Moscon oppført som «ute av rittet» etter dagens etappe.

Støtter avgjørelsen

I en pressemelding fra det britiske laget forteller Dave Brailsford at de «aksepterer og støtter avgjørelsen».

– Gianni er ekstremt skuffet over sin oppførsel og vet at han har sviktet seg selv, laget og rittet.

Videre sier laget at de vil ta tak i hendelsen når rittet er over og vurdere om den vil få noen videre konsekvenser. Avslutningsvis beklager også Moscon for oppførselen sin.

– Jeg vil også inderlig beklage til Elie Gesbert og Fortuneo-Samsic, for denne uakseptable hendelsen.

Viktig Froome-hjelper

Team Sky sitter for øyeblikket i en svært gunstig posisjon, i det man går inn i rittets andre og siste hviledag mandag. Med Geraint Thomas i den gule trøyen og Chris Froome på andreplass ligger laget svært godt an til å vinne nok et Tour de France.

Moscon gjorde en formidabel jobb for Chris Froome under fjorårets Vuelta a España og har derfor gjort mye arbeid i front av hovedfeltet den siste uken og vært en viktig brikke for Team Sky.

Med utkastelsen svekkes nå laget, når de går fra åtte til syv ryttere i rittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse