Prøv Procycling Pluss idag

IKKE POPULÆRE: Team Sky var det eneste laget som møtte buing og piping under lagpresentasjonen i La Roche-sur-Yon. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

IKKE POPULÆRE: Team Sky var det eneste laget som møtte buing og piping under lagpresentasjonen i La Roche-sur-Yon. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

– En reaksjon fra folk som ikke forstår

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.07.18 19:40

Del på    

Piping og buing mot Team Sky på lagpresentasjonen før Tour de France.

LA ROCHE-SUR-YON (procycling.no): Chris Froome ble frikjent på tirsdag, etter å ha hatt salbutamol-saken hengende over seg siden den ble lekket til pressen i desember.

Torsdag møtte Team Sky, med Froome i spissen, opp på lagpresentasjonen før den 105. utgaven av Tour de France der briten jakter sin femte triumf i verdens største sykkelritt.

Alle lag trillet opp på scenen til applaus, unntatt ett. Da det var det britiske storlaget sin tur i La Roche-sur-Yon var det en annen stemning blant de frammøtte.

Mange klappet slik de gjorde for de andre lagene. Men buingen lød høyere enn applausen. Av scenen trillet Froome raskt forbi pressen, men enkelte av Sky-rytterne ble igjen en kort stund.

Tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski var ikke overrasket.

– Det er en naturlig reaksjon fra folk som ikke forstår hva som skjer. Det burde vært mer klarhet fra UCI om hva som har skjedd, sier Kwiatkowski til procycling.no.

Han tror dog at ting vil bli bedre etter hvert som tiden går.

– Det er en veldig fersk sak som ble avsluttet for noen få dager siden. Så folk forstår ikke helt hva som har skjedd enda. Men det tror jeg de vil gjøre etter hvert.

Noen kommer ikke for å heie

Kwiatkowski blir en viktig mann for Froome på sykkelen de neste tre ukene. Han håper tilskuerne langs veiene i Frankrike har kommet for å heie, og ikke for å lage bue.

– Det er normalt at det er noen som kommer til rittet for andre årsaker enn å heie på ryttere eller lagene. De er her bare for å være i mot noen. Det virker som om noen i folkemengden liker det, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Vi kjører for våre fans, og det er viktig for oss, konkluderer polakken.

Dette er dog ikke første gang sykkelfans rundt Tour de France viser at de ikke er Team Sky og Froome-tilhengere. I 2015 hevdet Froome at en tilskuer kastet en kopp urin på ham under rittet.

– Team Sky har hatt dårlige opplevelser her før med tilskuerne. Frykter du at noe liknende kan skje igjen?

Jeg tenker ikke på det, svarer Kwiatkowski på resolutt vis.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse