Prøv Procycling Pluss idag

DISKET: Gianni Moscon (i midten) ble disket for å ha hengt på bilen. Foto: Tim De Waele

Moscon kjempet om gull etter å ha hengt på bil

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.09.17 18:32

Del på    

Italieneren fersket på kamera og disket.

BERGEN (procycling.no): Gianni Moscon har vist seg som en ekstremt allsidig rytter denne sesongen. Han har kjempet i toppen i brosteinsklassikere, klatret med de beste som hjelperytter for Chris Froome og syklet særdeles gode tempoer.

Arctic Race-vinneren fra 2016 har også hatt en mer negativ side ved seg. I Tour de Romandie ble han utestengt av sin arbeidsgiver Team Sky for å ha kommet med rasistiske kommentarer til FDJs rytter Kevin Reza.

På søndagens fellesstart stormet det rundt 23-åringen igjen.

Moscon var nemlig i en velt med 35 kilometer før mål. På vei tilbake fra velten ble han fersket på kamera mens han hang lenge på lagbilen, som tydelig ga gass for å gi Moscon høy fart.

Disse TV-bildene ga grunnlaget for at den kontroversielle italieneren ble disket. 

Han kom opp til feltet igjen, og i Laksebakken siste gang var han den eneste som klarte å følge Julian Alaphillipe. De to kjørte hardt sammen, men ble hentet da Magnus Cort Nielsen angrep på de siste kilometerne. Dermed unngikk man skandalen det hadde vært hvis Moscon hadde tatt seieren.

Han kom derimot i mål på en ubetydelig 29.plass.

Ifølge CyclingQuotes på Twitter, uttalte Moscon at han «ikke ante hvordan han fikk kontakt med feltet igjen» etter velten:

 

Video av hendelsen er her: