Prøv Procycling Pluss idag

IKKE PÅ TOPP: Nairo Quintana har ikke vært på sitt beste i årets Tour de France, men sier seg likevel fornøyd. Foto: YOAN VALAT (Scanpix/Epa)

IKKE PÅ TOPP: Nairo Quintana har ikke vært på sitt beste i årets Tour de France, men sier seg likevel fornøyd. Foto: YOAN VALAT (Scanpix/Epa)

Quintana fornøyd tross skuffende Tour de France

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 23.07.16 21:43

Del på    

- Veldig fornøyd med denne plasseringen.

Tredjeplass sammenlagt til tross, de fleste mener Nairo Quintanas Tour de France har vært en stor skuffelse.

Colombianeren, som gikk med forventninger om å kjempe om den gule trøyen helt til Paris, leverte aldri opp til sitt beste nivå og klarte ikke å presse Chris Froome.

Istedenfor å angripe den gule trøyen har det virket som at Movistar-rytteren slet med å henge seg på da andre ryttere satte inn sine angrep. En usedvanlig tam Quintana må innse at 4:21 skiller opp til lederen før den siste etappen.

Les også: Froome sikret Tour de France-seieren

Sier seg fornøyd
Likevel graver han seg ikke ned.

– Til slutt er vurderingen positiv. Vi kom hit åpenbart med mye høyere og mer ambisiøse mål, men vi har mange år å fortsette å prøve på, sa Quintana til Cyclingnews etter den 20. etappen.

– Uansett, podiet i Tour de France, det største innen sykkelsporten. Jeg er veldig fornøyd med å fullføre i denne posisjonen.

Les også: – Det største øyeblikket i karrieren min

26-åringen kom inn i Tour de France-sirkuset med et brak da han ble nummer to sammenlagt i 2013. Etter å ha vunnet Giro d’Italia i 2014, gjentok han andreplassen i touren i fjor. Da presset han også Froome voldsomt den siste uken.

I år var han ikke i nærheten av det samme nivået han viste opp Alpe d’Huez i fjor, men at en svak Quintana tar tredjeplassen sammenlagt, viser hans klasse.

– Sannheten er at jeg er veldig fornøyd. Tre tourer, tre podieplasseringer. Jeg avslutter denne touren med stor glede til tross for vanskelighetene jeg har hatt. Og i dag nærmest avsluttet vi touren med en etappeseier for min lagkamerat og venn. Vi har kjempet så mye sammen, og han har hjulpet meg så bra, sa Quintana etter Ion Izagirres etappeseier.

Quintana er hyllet for å kanskje være det største sammenlagttalentet i sykkelverden, og det med god grunn. Men hittil har en fem år eldre brite stått i veien for Quintana på den aller største scenen.

Les også: – Slik jeg ønsket å ta farvel med touren

Gratulerer Froome
Alle de tre touren colombianeren har kjørt, har nemlig blitt vunnet av Chris Froome.

– Jeg må gratulere ham. Sannheten er at han er en stor rival. En sterk rival som jeg har kjempet en del mot. I de kommende årene vil det definitivt fortsette på denne måten. Noen ganger vil han vinne, noen ganger vil jeg vinne, slik vi har sett i år gjennom det forskjellige rittene vi har syklet sammen.

Men Quintana kommer utvilsomt til å håpe at styrkeforholdet snart snur.

For med et toppet og blodtrimmet Team Sky-lag og en storslagen Chris Froome, har 26-åringen fortsatt ikke klart å knekke koden i Tour de France.

I 2017 kommer han til å gi det et nytt forsøk.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse