Prøv Procycling Pluss idag

OFFENSIV: Joaquim Rodríguez sørget for å nyte sin siste klatreetappe i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Det var slik jeg ville ta farvel med Tour de France

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 23.07.16 20:55

Del på    

«Purito» nøt sine siste fjell i verdens største sykkelritt.

Lørdag syklet Joaquim «Purito» Rodríguez sin siste klatreetappe i Tour de France noensinne.

37-åringen, som annonserte på hviledagen i Andorra at dette er hans siste sesong, uttalte før etappen at han skulle nyte sin siste klatredag i verdens største sykkelritt.

Det virket han også å gjøre.

Opp HC-stigningen Col de Joux Plane var han nemlig den eneste som maktet å angripe fra favorittgruppen. Katusha beordret ned Ilnur Zakarin fra feltet, og Rodríguez fikk således en alliert de siste kilometerne til toppen.

– Jeg er fornøyd
Nedoverbakken til mål kjørte han fortere enn gruppen bak, og han krysset målstreken i Morzine 48 sekunder foran Dan Martin. Det betydde et hopp fra ellevte- til syvendeplass i sammendraget.

– Dette er fantastisk. Dette er slik jeg ønsket å si ha det bra til Tour de France, ved å slite og kjempe. Jeg er så fornøyd, sier «Purito» til lagets hjemmeside.

– I går elleve og nå syv. Det virker enda bedre enn det vi forventet før etappen, men det er posisjonen jeg tenkte på før touren.

Sportsdirektør José Azevedo var fornøyd med hva hans kaptein leverte på den siste alpedagen i årets tour.

– Han klatret til syvendeplass, så alle er fornøyde. Og jeg mener Joaquim fortjente den plassen. Det er hans siste Tour de France, så den minnet om den siste bakken kommer han helt sikkert til å tenke på fremover, sa Azevedo.

Fredag ble «Purito» lurt av Alejandro Valverde til å tro at han hadde vunnet etappen, inntil han så Romain Bardets navn lyse på skjermene i målområdet. Slik unngikk han en pinlig tabbe, men likevel var drømmen om en etappeseier fortsatt bare en drøm.

– Det var fint
Heller ikke lørdag kunne den seiersvante syklisten juble for triumf, men når Tour de France-karrieren nå straks er over, kan han se tilbake på én podieplassering og tre etappeseirer.

Men lørdag handlet det aldri om resultatene. Det handlet om følelsen.

– Jeg vet ikke engang hvordan det gikk. Jeg bryr meg ikke. Jeg er veldig glad for dette Tour de France. Jeg har gjort det svært godt, sa Rodríguez etter etappen ifølge as.com.

Regnet som plaget rytterne store deler av dagen, og spesielt på slutten, fikk ikke ødelegge dagen.

– Det var kaldt, men det var ikke uutholdelig. Det var fint, i alle fall for meg, så jeg prøvde meg på vei oppover.

I tillegg til å være godt fornøyd med egen innsats har katalaneren et siste ønske retning Norge.

– Til slutt har Katusha gjort en god Tour de France. Vi har vist at vi er et lag, og Ilnur er fremtiden. Hvis Alexander Kristoff kan vinne i morgen, vil det være prikken over i-en.

Tagget med: ,

Les også disse