Prøv Procycling Pluss idag

FRANKRIKES REDNING: Det hadde vært en dårlig Tour de France for Frankrike før Romain Bardet vant den 19. etappen og deretter sikret andreplassen sammenlagt. Foto: Juan Medina (Scanpix/Reuters)

FRANKRIKES REDNING: Det hadde vært en dårlig Tour de France for Frankrike før Romain Bardet vant den 19. etappen og deretter sikret andreplassen sammenlagt. Foto: Juan Medina (Scanpix/Reuters)

– Det største øyeblikket i karrieren min

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 23.07.16 20:54

Del på    

25-åring reddet Frankrikes ære i Tour de France.

Romain Bardets innsats på fredagens Tour de France-etappe skulle virkelig gi uttelling.

Ikke bare tok han en flott etappeseier, franskmannen klatret også til andreplass i sammendraget.

Den plasseringen klarte han å forsvare på lørdagens etappe. Med bare sjarmøretappen i Paris igjen, betyr det at hjemmehelten avslutter årets Tour de France som den nest beste syklisten.

Strålende tour
– Det er vanskelig å finne ord, sier 25-åringen til Ag2rs hjemmeside etter den nest siste etappen.

– Som jeg har sagt tidligere, tok jeg meg tid til å nyte seieren min med lagkamerater og støtteapparatet. I dag var målet å holde fokus for å forbli nummer to sammenlagt. Vi klarte etappe 20 ganske bra, og jeg følte meg emosjonell på slutten. Vi gjorde en eksepsjonell Tour de France, og vi kan være veldig fornøyd med våre prestasjoner.

Les også: – Lei av å høre at touren er kjedelig

Bardet ble nummer seks sammenlagt i 2014 og dro med seg en etappeseier i fjor. I år kombinerte han de to med etappeseier og en strålende sammenlagtplassering.

– For å være ærlig forventet jeg å være i god under touren for å oppnå den best mulige sammenlagtplasseringen. Jeg hadde en flott tid underveis.

Med det reddet han også den franske æren. Hjemmenasjonen sto uten særlig å juble for før Bardet virkelig våknet til i Alpene og slo skikkelig på stortromma.

Les også: – Slik jeg ville ta farvel med Tour de France

Takker fansen
Å stå på podiet i Paris med bare Chris Froome foran seg på sammenlagtlista, vil uten tvil være stort for Ag2r-rytteren. Det er drømmen til enhver fransk syklist å bli hyllet på Champs-Élysées.

– Denne podieplasseringen er et resultat av en fremragende laginnstats, og det er det største øyeblikket i min karriere! Støtten fra publikum var utrolig, virkelig imponerende. Derfor vil jeg takke publikum, jeg er veldig takknemlig for deres støtte hver dag.

Overfor l’Équipe innrømmer imidlertid franskmannen at han ikke hadde trodd en andreplass var innen rekkevidde før touren.

– Selv i mine villeste tanker hadde jeg ikke forestilt meg å plassere meg mellom Froome og Quintana, de to beste i touren ved to tilfeller. Det er helt hinsides mine forventninger. Vi må nyte det.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse