OPPGRADERER: Uno-X tar steget opp til prokontinivå: FOTO: Jan Brychta/Luc Claessen/Getty Images/procycling.no

«Veien ut til øverste nivå ble litt kortere for mange nå»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.04.19 11:01

Del på    

Sykkel-Norge hyller historisk proffsatsing. Les reaksjonene!

LYSAKER (procycling.no): Aldri før har Norge hatt en proffsatsing på et av de to øverste nivåene innenfor sykkelsporten. Tirsdag formiddag kunngjorde satsingen Uno-X Norwegian Development Team at de oppgraderer foran 2020-sesongen.

Beslutningen vil gi norske talenter en optimal modningsplass på veien ut til WorldTour og de aller tøffeste konkurransene innenfor sykkelsporten.

Dermed er det kanskje ikke så rart at procycling.no mottok hyllest hvor enn vi spurte når vi samlet inn reaksjoner på nyheten om den historiske oppgraderingen.

Amund Grøndahl Jansen, Jumbo-Visma:

– Jeg tror det er veldig gunstig for norske talenter å ha en mellomstasjon mellom kontinental og WorldTour. Både på vei opp og på vei ned. Det kan åpne mange muligheter for ryttere som ikke tar WorldTour-nivået med en gang, eller de som trenger mer tid enn U23-åra til å modnes.

Alexander Kristoff, UAE Team Emirates:

– Jeg synes det er stort og på tide at vi får et norsk lag på dette nivået! Det blir spennende å følge de videre.

– Hva kunne et slikt prosjekt ha gjort i forkant av din egen proffkarriere?

– Det hadde kanskje gjort det lettere å bli proff. Jeg holdt nesten på å gi opp (08/09-sesongen) etter to sesonger på kontinentalnivået med 10-15 topp 3-plasseringer i UCI-ritt uten å få noen kontrakt.

Roy Hegreberg, daglig leder Tour des Fjords:

– Dette er fantastiske nyheter for norsk sykkelsport, og virkelig ‘«det neste steget». Vi har mange miljøer i norsk sykkelsport, som jobber veldig bra, og aldri før har vi hatt så mange gode syklister i Norge. Steget opp til World Tour har likevel vært langt. Dette sørger for at steget ut blir kortere og bedre, og norske ryttere trenger heller ikke å ta steget ut via mindre Pro Continental lag i utlandet, som ikke alltid er de mest veldrevne. Forhåpentligvis får vi flere ryttere som kan og vil satse etter U23 klassen. Vi vil også kunne se et norsk lag ut i flere av de store løpene internasjonalt, i dag bør hele Sykkel-Norge flagge: Det skal hvert fall jeg gjøre.

Aike Visbeek, sportsdirektør Team Sunweb:

– Dette er stort for framtida til norsk sykkelsport og sykkelsporten i hele Skandinavia. Det finnes gode ritt i regionen og det er en fremtredende generasjon av talenter som trenger utvikling. Det er ingen hemmelighet at et konsept som dette kan være suksessfullt fordi du samler talentfulle syklister med samme kultur og bakgrunn. Organisasjonen har gjort alle de riktige stegene ved først å investere i en solid grunnmur, så har man signert talentfulle ryttere og nå er de klare til å ta de siste skrittene mot prokonti-nivået.

Adrian Gjølberg, sportsdirektør Joker Fuel of Norway:

– Det er fantastisk for norsk sykkelsport å ha et eget prokonti-lag. Dette må jo være superinspirerende for dagens norske syklister. Veien ut til øverste nivå ble litt kortere for mange nå.

Sindre Lunke, Riwal Readynez Cycling Team:

– Jeg synes det er kjempeflott for norske sykkelsport at dette skjer! Det er veldig mange gode ryttere på de norske lagene som fortjener å kjøre større løp. Da blir det også et mellomtrinnn mellom konti- og WorldTour-nivået, slik at man ikke bare blir kastet ut i det om man ikke er klar for det.

Olav Hjemsæter, Team Coop Sykkel:

– Forhåpentligvis kan dette bidra til at flere norske ryttere kan leve av sykkelsatsingen, og samtidig utvikle flere norske WorldTour-proffer ved å matche rytterne i proffløp. Det er tydelig hvilket stort potensial som finnes i norske ryttere ved å se på resultatene i ulike sykkelritt på søndag. Jeg håper dette også vil skape mer sykkelinteresse og rekruttering etter et noe negativt fokus de siste åra. Samt beholde flere unge talenter ved å korte ned veien til proffverdenen slik at drømmen føles oppnåelig.

Kristoffer Halvorsen, Team Sky:

– Det er fantastisk for norsk sykkelsport! Det betyr at enda flere får muligheten til å oppnå drømmen sin.

Vegard Stake Laengen:

– Jeg tror det er veldig bra for norske talenter. Det gjør det lettere å få det mellomsteget man trenger. Du har ryttere som meg som har tatt veien via et fransk prokonti-satsing. Det har vært ganske vanskelig. Dette gjør det lettere for de unge. Du kan fortsette å bo der du bor og trene slik du har gjort tidligere. Du slipper å forandre hele pakka med nytt bosted, ny trener og nytt kosthold. Det kan være vanskelig, men det er det man gjorde for å kjøre større løp. Nå kan man gjøre det på den norske måten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse