GIR ALT: Sindre Lunke prøver å tette luka opp til Andreas Kron på bakketesten opp Coll de Rates. Til slutt var det dansken som var kjappest opp den interne testen. FOTO: Riwal Readynez Pro Cycling

Lunke kopierer 2019-innledningen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.01.20 10:53

Del på    

Har trent hardt siden sykeleiet i desember.

(procycling.no): Det var en mer gira enn vanlig Sindre Lunke som sluttet seg til treningssamlinga til Riwal Readynez Cycling Team i Altea, Spania. 26-åringen tilbragte store deler av desember på sofaen etter at han fikk føling med hjerterytmeforstyrrelser i forbindelse med en samling i Danmark i starten av måneden.

Lunke fikk beskjed om å holde seg til rolig trening i påvente av en MR-undersøkelse av hjertet den 3. januar. Da sjekket ikke ga grunnlag for videre bekymring, var trønderen tilbake på treningssykkelen igjen før du rekker å si «Det e det det e»:

– Kroppen er sliten, men det er deilig å ta i igjen, melder Lunke til procycling.no fra lagets samling i Spania.

Gjøv løs på Coll de Rates

Rytterne i Riwal Readynez Pro Cycling blir liggende på samling fram til 3. februar. På trening har de blant annet gitt seg i kast med Coll de Rates. Lagets bilder fra samlinga viser en innbitt Lunke, med krummet rygg og flekkende tenner idet han henger på klatresterke lagkamerater opp bakken «alle» syklister skal innom når de ankommer Costa Blanca-kysten.

Hvis du angriper den fra Parcent, stiger den 5 prosent i snitt over 6,5 kilometer. Bakken har blitt gradert til 2. kategori når den har dukket opp i proffritt.

Under «bjergtesten» opp rates var det Andreas Kron som kom først til mål, tett fulgt av Lunke. Deretter ankom Lukas Eriksson, Rasmus Quaade og Kristian Aasvold.

Lunke friskmeldt etter hjerteproblemene

For Lunke er det uansett bare deilig å dra frisk luft ned i lungene og «legge køl på grillen» etter noen frustrerende uker for hans del.

– Jeg kom ned hit den 15. januar og får trent mye før teamsamlinga er ferdig i starten av februar. Jeg får håpe jeg klarer å restituere meg bra før det sparkes i gang.

Kopierer 2019-innledningen

Mens noen av lagkameratene hans, deriblant August Jensen, skal i aksjon allerede under Tour of Saudia Arabia (4.-8 februar), starter Lunke 2020-sesongen der han også åpnet i fjor; under Trofeo Laigueglia. Det tøffe éndagsrittet i Liguria, nord-vest i Italia, pleier naturlig nok å tiltrekke seg en del sterke, italienske navn til start.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ SAMLING I ALTEA: Sondre Holst Enger leder an ut på training ride i Spania. Et godt tegn på at vestfoldingen har motivasjonen i orden. FOTO: Riwal Readynez Cycling Team

I fjor var det Simone Velasco (Neri Sottoli – Selle Italia) som gikk solo inn til seier foran en gruppe bestående av åtte ryttere. Deretter tok Davide Cimolai (Groupama-FDJ) seg av spurten i gruppe nummer to.

Som i den foregående sesongen, er det igjen Tour du Haut Var, Classic de l’Ardèche og Royal Bernard Drome Classic som står på programmet for rytteren fra Trondheim.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse