Prøv Procycling Pluss idag

FRISKMELDT: Etter en måned med usikkerhet har Sindre Lunke endelig fått klarsignal på at hjertet fungerer som det skal, etter han opplevde hjerteflimmer i starten av desember. FOTO: Riwal Readynez

Lunke friskmeldt etter hjerteproblemene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.01.20 18:29

Del på    

Gjenopptar treningen for fullt.

(procycling.no): Det var i starten av desember, på samling med Riwal Readynez, at problemene dukket opp for Sindre Lunke. Etter en natt med intens og ujevn hjertebank ble treningssamling på Gran Canaria skrinlagt og trønderen dro rett hjem for undersøkelser.

Etter observasjon på St. Olavs Hospital ble han sendt hjem, utstyrt med en EKG-måler og med treningsnekt. Treningen ble etter hvert gjenopptatt, etter at han rådførte seg med blant andre Stein Ørn, og han fikk klarsignal for lett trening.

For å få et definitivt svar på problemene måtte han imidlertid vente på en MR-undersøkelse den 3. januar. Etter å ha gjennomført den var det en ny uke med venting, før han torsdag endelig fikk svarene og kan endelig puste lettet ut.

– De fant ingen feil, så nå er det bare tut og kjør. Flimmer og uregelmessighetene kunne komme fra et virus, men de kunne ikke si det med sikkerhet. Men deilig å få en bekreftelse på at alt er bra, forteller han til procycling.no.

– Er det noen sjanse for at det her plutselig skal dukke opp igjen?

– Det kan dukke opp, men mest sannsynlig om man har viruset. Men alt av tester de har tatt er fine.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

OL det store målet

Etter den ufrivillige pausen kan 26-åringen endelig gjenoppta treningen for fullt, og reiser straks til sydligere strøk for å forberede seg til sesongen.

– Jeg drar til Calpe neste onsdag (15. januar) og blir der før neste samling (starter 25. januar), så skal få gjort en god jobb der nede.

Som en av Norges mest fremtrende klatrere har Riwal Readynez-rytteren plottet inn landeveisrittet under de olympiske lekene i Tokyo som sesongens store mål.

– Med tanke på at sesongen vanligvis starter i februar, skulle jeg helst vært tilbake på sykkelen som fort som målet. Det største mitt neste år kommer til å være OL i Tokyo – og det er fortsatt lenge til. Jeg vet jeg er god nok til å kvalifisere meg til det, sa han til procycling.no i desember.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse