Prøv Procycling Pluss idag

BARE ETT ÅR: Kristian Aasvold er tilbake i Team Coop etter et utfordrende år som proff i Riwal. Foto: Team Coop

Aasvold tilbake til Team Coop

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.12.20 15:07

Del på    

– Nå er målet å fortsette utviklingen, og forhåpentligvis kunne ta steget tilbake igjen på proffnivå, sier 25-åringen.

(procycling.no): På lørdag kom beskjeden som dansk sykkelsport har ventet på lenge: Riwal-Securitas gir opp håpet om å fortsette som Pro-lag i 2021.

Nå vil lagledelsen forsøke å holde Riwal-prosjektet i live som kontinentallag. Men om de klarer det er fortsatt usikkert. Alle ryttere i laget ble fristilt.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

Kristian Aasvold, som var den eneste av lagets norske ryttere med kontrakt neste år, sto dermed uten lag neste år.

Mandag morgen offentliggjorde Team Coop at Aasvold vender hjem til sitt gamle lag. 25-åringen fikk førts plass i Sparebanken Sør i 2014 og syklet før det sørlandske laget helt til lagets siste sesong i 2017. Så fulgte to år i Team Coop før sjansen åpnet seg hos Riwal-Securitas.

–Det å ta steget opp og kunne sykle for et profflag, er noe man jobber hardt for, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse da tilbudet kom, sier Aasvold i en pressemelding fra Team Coop.

Det begynte lovende, men plutselig kom pandemien. Det gjorde livet vanskelig både for Aasvold og for laget.

– Året startet bra og jeg leverte greie resultater. Så ble alt stengt og avlyst pga covid-19. Man hadde et håp om at alt skulle bli normalt, så jeg trente som om at det kunne bli kjørt ritt igjen når som helst. Vi ryttere på Riwal ble permittert når covid-19 slo inn, men det ble litt problematisk for oss norske rytterne, når NM tempo og Norgescupene nærmet seg og vi ikke kunne delta. Heldigvis fikk jeg syklet litt ritt igjen på høsten, forteller 25-åringen.

– Det har vært en lang og mentalt tung sesong selv om man ikke har syklet noen løp, fordi man har trent mye uten å vite hva som ventet. Samtidig vil jeg si at min tid hos Riwal har vært lærerik, til tross for at sesongen ble som den ble. Jeg fikk sykle side om side med noen av de beste i verden, og se et annet nivå enn det jeg er vant til.

Nå ser Snåsa-syklisten fram til det som forhåpentligvis blir en litt mer normal sesong igjen. Håpet er fortsatt å til slutt kunne ta steget opp igjen.

– Nå er målet å fortsette utviklingen, og forhåpentligvis kunne ta steget tilbake igjen på proffnivå. Jeg er veldig spent på hvordan året kommer til å bli, for man er avhengig av løp for å kunne vise seg frem. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å komme tilbake til Team Coop for å fortsette utviklingen min. Jeg ser frem til å trene med laget igjen, og er i hvert fall ikke noe mindre motivert nå enn det jeg har vært tidligere. Jeg er klar for å kjøre løp igjen, og skal være best mulig forberedt når sesongen starter – uavhengig av når det blir, konstaterer Aasvold.

Tre andre nordmenn syklet for Riwal-Securitas i 2020. Sindre Lunke valgte å legge opp tidligere i år. Fremtiden til Sondre Holst Enger og August Jensen er fremdeles ukjent.

Tagget med: , , , ,

Les også disse