NYTT LAG: August Jensen får sjansen hos DELKO One Provence i 2021. FOTO: Riwal Readynez Cycling Team

Jensen fortsetter karrieren i fransk profflag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.12.20 16:08

Del på    

Sykler for DELKO One Provence i 2021.

(procycling.no): Tirsdag offentliggjorde NIPPO DELKO One Provence at August Jensen har signert for laget ut 2021-sesongen.

Jensen syklet for Riwal-Securitas i 2020, men da lagets økonomi gjorde fortsettelsen av proffsatsningen umulig måte bodøværingen på lagjakt om han skulle fortsette som proff.

Den spurtraske og anvendelige 29-åringen fikk til slutt napp hos det franske profflaget.

– Det blir en ny opplevelse for meg, spesielt med et fransk lag. Jeg har kjørt mot dem i mange år og både rytterne og støtteapparatet er veldig proffesjonelle. Jeg gleder meg til å bli en del av lagets historie og til å kjøre ritt med dem. Mitt mål i 2021 er å hjelpe laget til å utvikle seg ved å støtte mine lagkamerater i noen ritt og å selv få resultater i andre. Jeg vil at min erfaring kan være til hjelp for de yngre rytterne og at jeg samtidig kan lære av dem, sier Jensen i pressemeldingen fra laget.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

August Jensen er lagets aller siste signering før 2021-sesongen tråkkes i gang.

– August kan ha flere hatter som en god puncheur. Han kan være en veldig god lagkamerat samtidig som han kan vinne ritt i spurten. Med hans ankomst får vi mye erfaring inn i gruppa og han vil være en støtte for laget på de kritiske punktene i rittene, sier lagsjef Philippe Lannes.

Med Riwal-laget på vei ned fortsetter dermed Jensen inn i 2021 som blir hans fjerde sesong som proff etter to år i Israel Cycling Academy i 2018 og 2019. At det blir helt rosenrødt i det nye laget gjenstår å se. Tapet av sponsoren Nippo har vært merkbar og to ryttere har klaget på manglende betaling av lønn. Lagsjefen har dog ytret at de skal være sikret økonomisk ut 2022, men at flere måtte litt ned i lønn gjennom 2020 grunnet covid-19-pandemien.

Det franske Pro-laget vil neste år gå under navnet DELKO One Provence da det japanske byggeselskapet Nippo tar steget opp til WorldTour-nivå som sponsor av EF Education-Nippo. De skal også sponse det nystartede sveitsiske kontinentallaget Team NIPPO-Provence-PTS Conti der Iver Johan Knotten skal sykle i 2021.

Tagget med: , , , ,

Les også disse