Prøv Procycling Pluss idag

USIKKERT: Sondre Holst Enger og Kristian Aasvold er trolig avhengige av at Riwal Securitas får ny sponsor på plass. Sindre Lunke (i midten) har alt lagt opp som toppsyklist. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Dansk proffsatsing ber om mer tid

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.11.20 11:24

Del på    

Kommer ikke i mål innafor UCI-fristen.

(procycling.no): Riwal Securitas Cyclingteam vil ikke rekke UCIs egen deadline den 1. november (i dag) med å levere inn sin søknad om ProTeam-lisens for 2021. Det bekrefter laget selv i en pressemelding.

«Det er ingen hemmelighet at Corona-krisen har rammet laget vårt hardt. Det har blitt kjempet og løpt ekstra hurtig for å få sponsorporteføljen på plass i 2021. Vi kan ane målet i horisonten, men prosessen er dessverre blitt ytterligere forsinket av leverandører og sponsorer som har trukket seg i siste øyeblikk», begrunner laget.

procycling.no (+): Jensen melder seg rittklar etter stjernesmellen

Kanskje er pressemeldingen sendt ut for å hindre spekulasjoner i etterkant. Som laget påpeker skal UCI sende ut en liste over lag som har søkt lisens for de respektive nivåene i sykkelsporten, den 5. november. Og på den lista vil altså ikke Riwal Securitas Cyclingteam figurere.

«Vi har bedt om utsettelse hos UCI som har lovet å se på det med velvillige øyne», skriver laget.

Teamsjef Stefan Kromann bekreftet tidligere i år at laget kom til å søke på lisens for 2021, på tross av at rytterne fra 1. september var nødt til å si ifra seg lønna si ut året på grunn av økonomisk vansker i laget.

– Jeg tror ikke at jeg står med alle underskrifter på tirsdag allerede. Det er flere ting som er i spill. Det er bedrifter som nå midt oppe i COVID-19-pandemien ser over sine budsjetter og ser på hva de kan få for pengene. Vi har andre bedrifter som backer oss opp. Selv om de ikke har fått foredrag, ritt og turer i år som vi hadde lovt dem, så støtter de oss videre, sier Kromann i et intervju med feltet.dk.

procycling.no (+): BORA-hansgrohe gir Jensen skylda etter velt

Riwal Securitas Cyclingteam har fremdeles norske August Jensen, Sondre Holst Enger og Kristian Aasvold i laget. Deres sykkelframtid – i et svært vanskelig marked – står trolig og faller på at ledelsen i laget finner en løsning. Tidligere har det vært uttalt at ryttere som har syklet for laget i inneværende år, vil bli tilbudt plass videre. Det er alt klart at Sindre Lunke har avsluttet karrieren som toppsyklist.

Tagget med: ,

Les også disse