Foto: Team Coop

Aasvold til amerikansk profflag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.10.21 19:13

Del på    

Snåsasyklistens klar for Rally Cycling.

(procycling.no): Fremtiden til Kristian Aasvold har lenge vært usikker. Torsdag kom den endelige bekreftelsen: Snåsasyklisten blir proff igjen.

26-åringen er nå offentliggjort som Rally Cycling-syklist. Det amerikanske profflaget signerer dermed sin første skandinaviske syklist noen sinne. Rally har kun én annen syklist i 2022-stallen foreløpig som ikke er fra Nord-Amerika.

Nederlandske Arvid de Kleijn, som var Aasvolds lagkompis i Riwal i 2020, er den andre.

– Det er veldig gøy. Rally Cycling er et veldig profesjonelt lag så det er en veldig god mulighet for meg. Jeg gleder meg til å møte gutta og å starte å jobbe sammen og å forsøke å levere en så god sesong som mulig, sier Aasvold i pressemeldingen fra laget.

– Kristian har avsluttet sesongen veldig bra og vi har blitt imponert over hans styrke. Vi føler han har et stort potensiale og vi var på jakt etter en rytter med punch som ham for å styrke laget, sier lagsjef Jonas Carney om lagets nyeste syklist.

Team Coop-syklisten, ut året i hvert fall, har lang fartstid på den norske kontinentale scenen med fire år i Team Sparebanken Sør fra 2014 til og med 2017.

Sørlandslaget ble lagt ned etter 2017-sesongen, men da fikk Aasvold muligheten på Vestlandet hos Team Coop.

I 2018-sesongen kom det stadig større resultater blant annet med en bronse i NM. Ytterligere framgang i 2019 fikset proffkontrakt til 2020-sesongen for danske Riwal.

Covid-pandemien satt dog en solid stopper for fremgangen og Aasvold fikk knapt syklet ritt i 2020. Det danske laget slet og de måtte ta steget ned til kontinentalnivå til årets sesong.

Da åpnet døra seg igjen hos Team Coop. I 2021 har Aasvold levert bunnsolid med bronse i NM, 5. plass i Arctic Race og 6. plass i Tour of Norway.

Tagget med: , , , ,

Les også disse