TRE ETAPPER: Wout van Aert har prestert på alle fronter i Tour de France 2021. Foto: Skjermdump/Discovery+

Van Aert kronet vanvittig Tour de France på Champs-Elysees

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.07.21 19:26

Del på    

Fjellseier, temposeier og spurtseier på den belgiske multikunstneren.

(procycling.no): De fleste øyne var nok rettet mot Mark Cavendish på tourens aller siste etappe, men inn på Champs-Elysees var Wout van Aert i strålende posisjon.

Det belgiske unikumet ble trukket opp av Mike Teunissen. Da Jumbo-Visma-rytteren åpnet spurten var det ikke lenger plass til Mark Cavendish på innsiden. Med Jasper Philipsen på andre side var det heller ikke noen åpen vei i den retningen for mannen i grønt.

Wout van Aert og landsmann Philipsen knivet om seieren på de siste meterne, men heller ikke denne gangen klaffet det helt for sistnevnte.

Seieren på Champs-Elysees gikk til Wout van Aert som nå har både seier på Mont Ventoux-etappen, seier på lørdagens tempoetappe og seier på den mest prestisjetunge spurtetappen med seg ut fra Tour de France 2021.

QuickStep-kontroll

En rolig start med god stemning i feltet preget de første milene av søndagens etappe i Tour de France. Inn mot Champs-Elysees var det fotoshoot, kollegaprat og alt som man har blitt vant med at hører med når verdens største sykkelritt har sin aller siste etappe.

Men når touren endelig var inne i Paris etter 20 dager på sykkelen, så steg tempoet i takt med at kilometerne telte ned.

Inn på paradegaten i Paris forsøkte mange ryttere å slite seg løs fra feltet, men Deceuninck-QuickStep infiltrerte flere av de større gruppene.

Til slutt kom bare tre mann løs i et etablert brudd. Ide Schelling (BORA-Hansgrohe) Michael Valgren (EF Education-Nippo) og Brent Van Moer (Lotto Soudal) fikk noen sekunder med om lag fire mil igjen.

Noen kilometer senere begynte Deceuninck-QuickStep å kjøre i hovedfeltet, rundt 30 sekunder bak troikaen i teten.

De siste rundene

Med to runder igjen à 6,8 kilometer var ledelsen til Schelling, Valgren og Van Moers ledelse redusert til 20 sekunder. Den kjøresterke trioen forsvarte seg godt på den nest siste runden.

Deceuninck-QuickStep og Alpecin-Fenix ledet an i jakten på de tre ut på siste runde. Fremdeles var det noen sekunder opp til bruddet.

Team DSM og INEOS Grenadiers blandet seg inn. Tempoet steg og steg og de tre ble endelig hentet. Flere angrep kom dog raskt. Bora-Hansgrohe forsøkte seg, men danske Kasper Asgreen forsvarte og markerte angrepene for Mark Cavendish.

Et samlet felt snirklet seg rundt triumfbuen for siste gang og med fem kilometer igjen var det spurternes tid. Wout van Aert viste seg som den beste av alle og slo samtlige av de rene spurterne i kampen om tourens aller siste etappeseier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse