LOPEZ: Den lille colombianeren vant den 18. etappen i årets Spania rundt. Foto: ASO/Unipublic/Charly Lopez

López vant på Altu d’El Gamoniteiru

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 2.09.21 18:12

Del på    

Eiking ble nummer 21, og er tolvtemann sammenlagt med tre etapper igjen.

Miguel Ángel López vant den 17. etappen i årets Spania rundt.

Etappen avsluttet med den hardeste klatringen i årets ritt: Altu d’El Gamoniteiru, en klatring på 14,6 kilometer som stiger med 9,8 % i snitt.

Michael Storer (DSM) rykket fra bruddet, og kom alene inn i Altu d’El Gamoniteiru, drøye to minutter før feltet.

Den unge australieren måtte imidlertid raskt gi tapt.

Først angrep David de la Cruz. Spanjolen fikk en god luke på feltet, men også han måtte krype til korset da de største sammenlagtfavorittene begynte å angripe hverandre.

Til slutt trakk Miguel Ángel Superman López det lengste strået. Den lille colombianeren klinket til med tre kilometer igjen, og ingen av de andre klarte å følge.

Egan Bernal forsøkte også å angripe flere ganger, men klarte ikke å riste av seg Primoz Roglic og Enric Mas.

Inne på den siste kilometeren ledet Roglic jakten på López, men sammenlagtlederen klarte ikke hente inn Movistar-rytteren, som kunne strekke hendene i været og juble for sin første etappeseier i årets La Vuelta.

Primoz Roglic ble nummer to, foran Enric Mas og Egan Bernal.

Odd Christian Eiking kom i mål som nummer 21 på etappen, fem minutter og 24 sekunder etter López. Nordmannen taper dermed én plass i sammendraget, og er nå nummer 12, 13 minutter og 15 sekunder bak sammenlagtleder Roglic.

Som så mange ganger tidligere i vueltaen kjørte Eiking klokt. Intermarché-rytteren slapp feltet relativt tidlig i den siste klatringen, men fant sin egen fart, og hentet inn igjen mange ryttere.

På vei mot toppen hentet han blant annet inn Felix Grosschartner, som var nummer 9 i sammendraget før etappen. Etter dagens kraftanstrengelse leder Eiking med 20 sekunder på østerrikeren.

En sammenlagtplassering blant de 15 beste begynner å se veldig lyst ut for 26-åringen fra Askøy. Før de siste tre etappene har han 20 sekunder ned til Grosschartner, som er nummer 13 i sammendraget, men hele fire minutter og 40 sekunder ned til Steven Kruijswijk som er nummer 14.

 

Tagget med: , ,

Les også disse