Foto: Luis Angel Gomez / Photo Gomez Sport

López sto av vueltaen – Eiking holdt på 11. plassen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.09.21 20:57

Del på    

Colombianeren havnet i feil gruppe i taktisk spill på 20. etappe.

(procycling.no): Odd Christian Eiking ligger an til å ta Norges fjerde beste Grand Tour-plassering gjennom sykkelhistorien.

Før den siste etappen av Vuelta a España 2021 ligger Intermarche-rytteren på 11. plass.

Kun Carl Fredrik Hagen (8. plass i Vuelta 2019), Tobias Foss (9. plass i Giro 2021) og Dag Erik Pedersen (10. plass i Giro 1984) har plasseringer høyere på sammenlagtlista enn Eikings posisjon før den 34 kilometer lange tempoen på søndag.

På lørdagens etappe ble Eiking kjørt av da INEOS la press på hovedfeltet, men askøyværingen fant etter hvert veiene tilbake til en større gruppe og ble 22. mann på etappen.

Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe) klatret forbi Eiking, men da Miguel Angel Lopez sto av rittet endte Eiking likevel dagen på samme plass som han startet den.

Lopez sto av på underlig vis

Nettopp omstendighetene rundt Lopez sin avskjed er fremdeles ikke helt offentliggjort.

Favorittgruppa splittet seg med 55 kilometer igjen. Miguel Angel Lopez endte på feil side av splitten, mens Roglic, Mas, Yates, Haig og Mäder forsvant av gårde.

For Lopez var det ingen allierte i favorittgruppe to og colombianeren ble sittende og taue alene. Men etter hvert valgte han å stå av rittet.

Nøyaktig hvorfor Movistar-rytteren valgte å stå av er ikke kjent. Rapporter fra spansk presse beskriver en Lopez som ble forsøkt overtalt til å fortsette av lagkompis Imanol Ervitit og sportsdirektør Patxi Vila.

Dermed forsvant mannen som startet lørdagen som 3. mann i sammendraget, etter seier for to dager siden, ut av rittet.

I fronten var en bruddgruppe først i kampen om etappeseieren. Ryan Gibbons (UAE) var først inn i siste stigning, men sørafrikaneren ble kjørt inn av sammenlagtfavorittenes angrep på hverandre.

Men da Roglic, Yates, Mas og Haig ble sittende og se på hverandre med 1500 meter igjen kom Clément Champoussin (AG2R) ut fra intet. Bruddrytteren som var kjørt av tidligere i bakken angrep og holdt helt inn.

Roglic tok andreplassen og har fremdeles full kontroll på den røde ledertrøya, 2:20 foran Mas. Med en Lopez som sto av og en Bernal som havnet i feil gruppe klatret Haig opp til 3. plass, Yates opp til 4. plass og Mäder opp til 5. plass og inn i hvit ungdomstrøye.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse