Prøv Procycling Pluss idag

VI LER IKKE LENGRE: Marc Madiot er alt annet enn fornøyd med Gianni Moscon. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

FDJ-sjef truer med erstatningskrav

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.10.17 21:13

Del på    

– Dette er ingen spøk.

(procycling.no): Etter Tre Valli Varinese tirsdag denne uken, kom påstandene fra Sebastien Reichenbach, om at Gianni Moscon hadde veltet ham med vilje. Sveitseren, som sykler for FDJ, kunne i går fortelle at han har rapportert hendelsen – både til politiet og det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

LES OGSÅ: Reichenbach politianmelder Moscon

Sjef for det franske laget, Marc Madiot, er svært lite fornøyd, spesielt med tanke på at hendelsen skal ha rot i de rasistiske kommentarene Moscon gav til en annen av hans ryttere, Kevin Reza, under Tour de Romandie i april. Moscon fikk en seks ukers suspensjon av eget lag, Team Sky, som følge av hendelsen.

– Problemet mitt er at min rytter tilsynelatende ble kjørt ned med vilje. Jeg er ikke interessert i noe annet. Kevin [Reza] la denne saken død, fordi han ikke ville ha all mediaoppmerksomheten. Moscon ble sanksjonert, selv om det var i en hvileperiode, som ingen egentlig vurderte. Nå har vi hendelsene fra forleden. Og vi ler ikke noe mer, sier Madiot bestemt til den franske avisen Le Parisien.

Vil kreve erstatning

Han er heller ikke i tvil om at Reichenbachs forklaring på hva som skjedde. Nå er laget klar til å kreve erstatning for det som skjedde, om etterforskningen bekrefter den sveitsiske 28-åringens påstander.

– Det første han sa til meg var «han fucket meg». Det er ryttere som så det, som forventes å vitne. Dette er ingen spøk. Jeg kjenner Reichenbach, han er ikke en som forteller løgner. Han er en rolig fyr.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ANMELDER KONURRENT: Sébastien Reichenbach anmelder Gianni Moscon

ANMELDER KONURRENT: Sébastien Reichenbach anmelder Gianni Moscon, og hevder italieneren veltet ham med vilje i et italiensk ritt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Jeg er ren

Gianni Moscon var i dag, torsdag igjen i aksjon i endagsklassikeren Milano-Torino, hvor han syklet inn til en beskjeden 56. plass, i rittet som ble vunnet av Rigoberto Uran. Det har vært en turbulent sesong for italieneren. I tillegg til de rasistiske anmerkningene mot Reza, ble han diskvalifisert fra VM i Bergen, etter å ha fått ulovlig hjelp av lagbilen til Italia – som han hang på i lengre tid, etter en velt.

På starten i Milano kunne han imidlertid fortelle pressen at han ikke har noe skyld i Reichenbachs velt.

– Jeg er ren og jeg har ingen intensjoner om å sitte med hendene i fanget, jeg kommer til å forsvare meg selv, var den klare talen fra 23-åringen.

Team Sky ville ikke kommentere saken, men sendte ut en kort pressemelding.

– Først og fremst vil vi ønske Sebastien en rask rekonvalesens fra hans skader. Med hensyn til veltens omstendigheter så er det rett og rettferdig at alle fakta kommer på bordet og at de involverte først har muligheten til å fortelle deres side av saken, gjennom de riktige institusjonene.

I HARDT VÆR: GIanni Moscon i nye problemer. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse