Prøv Procycling Pluss idag

ANMELDER KONURRENT: Sébastien Reichenbach anmelder Gianni Moscon

ANMELDER KONURRENT: Sébastien Reichenbach anmelder Gianni Moscon, og hevder italieneren veltet ham med vilje i et italiensk ritt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Reichenbach politianmelder Moscon

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.10.17 17:09

Del på    

Hevder italieneren veltet ham med vilje – tar saken videre.

(procycling.no): Det var etter tirsdagens Tre Valli Varinese i Italia, at det franske laget FDJ gikk ut på Twitter og anklaget Team Sky-rytter Gianni Moscon for å ha veltet deres rytter, Sébastien Reichenbach, med vilje.

– Velten ble forårsaket av farlig oppførsel fra en av hans konkurrenter, Gianni Moscon, skriver laget på Twitter.

LES OGSÅ: Mer bråk rundt Moscon: Får skyld for konkurrentens velt

Dette er ikke første gang denne sesongen at italieneren er i klinsj med det franske laget. Under Tour de Romandie i mai kom han med rasistiske kommentarer mot FJDs Kevin Reza, og ble som følge av det suspendert av Team Sky i seks uker.

Etter VM-fellesstarten i Bergen ble han også diskvalifisert etter rittet, da det dukket opp bilder av at han fikk ulovlig drahjelp av den italienske lagbilen. Nå bygger det opp til mer bråk rundt den talentfulle 23-åringen.

Reichenbach anmelder

For Reichenbach endte velten med en brukket albue, som han må operere, noe som også betyr slutten på sesongen for ham.

Nå er han også klar for å anmelde Gianni Moscon, både til politiet og det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

(artikkelen fortsetter under bildet)

KONTROVERSIELL: Gianni Moscon har flere ubehagelige saker hengende over seg. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Jeg legger inn en anmeldelse mot Gianni Moscon, fordi han med vilje sendte meg i bakken, fortalte sveitseren til Le Nouvelliste onsdags morgen.

Han er ikke i tvil om at det var en målrettet handling fra Moscon, og hevder å ha støtte fra andre ryttere, som så velten.

– Det var med vilje. En rekke ryttere så handlingen hans og er klare for å vitne på mine vegne. Han syklet bevisst inn i meg. Hadde det vært i en utforkjøring ville konsekvensene vært langt større. Laget mitt, FDJ, har oppmuntret meg til å anmelde. De vil støtte meg.

Moscon aviser påstandene

Den 28 år gamle sveitseren hevder at Moscon ville hevne seg for en Twitter-melding han skrev, etter hendelsen i Tour de Romandie. Da skrev Reichenbach «Du er en skam for idretten vår», riktignok uten å nevne Moscons navn. Det ble først senere kjent at det var italieneren.

(artikkelen fortsetter under)

Moscon på sin side hevder til Gazzetta dello Sport at han ikke hadde noe med velten å gjøre.

– Det er ikke sant. Det har ingenting med meg å gjøre. Vi var på en seksjon med dårlig vei og Reichenbach mistet grepet på styret. Jeg har aldri snakket med ham i hele mitt liv.

 

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse