Prøv Procycling Pluss idag

SEIER: Rigoberto Uran var best opp Superga og kunne juble for seier. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sørget for ny colombiansk seier i Milano-Torino

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.10.17 16:36

Del på    

Rigoberto Uran strålte opp Superga.

(procycling.no): Den tradisjonsrike endagsklassikeren Milano-Torino, som ble syklet for første gang i 1876, ble avsluttet med to forseringer av den tøffe bakken Superga. Med 4,9 kilometer à 9,1 prosent stigning, var det en utfordring for de aller beste klatrerne.

Fjorårsvinner Miguel Ángel López har allerede avsluttet sesongen, men landsmannen Rigoberto Uran, sørget for å ivareta Colombias ære.

Offensiv Alaphillipe

På den første klatringen opp Superga var det Julian Alaphilippe som gav gass, men fikk minimalt med avstand tilbake til hovedfeltet, over toppen. Likevel fortsatte franskmannen å holde trykket oppe i utforkjøringen, men på flatene inn mot klatring nummer to av Superga ble det for tøft.

Soloforsøket ble jaktet ned av Astana og Luis León Sánchez og inn i bunnen var det samlet. I startet av bakken var det de franske lagene FDJ og AG2r som var mest offensive, med henholdsvis David Gaudu og Rudy Molard, Alexis Vuillermoz og Mikaël Cherel. Forsøkene ble imidlertid nøytralisert av Fabio Aru og Egan Bernal, og de fikk straks besøk av Rigoberto Uran.

Nådestøtet

Etter at Cherel ble tauet inn igjen omtrent tre kilometer fra toppen gav Uran gass og ingen kunne svare. Tour de France-toeren åpnet raskt opp en solid luke og virket å være utilnærmelig.

Inne på den siste kilometeren kom imidlertid Adam Yates bakfra i stor fart, og med 300 meter igjen så det nesten ut som briten kunne ta ham igjen. Dessverre for Yates klarte Uran å mobilisere og satte på ny inn en akselerasjon, som var nok til å holde unna med ti sekunder.

Etter å ha mistet gruppen da Uran akselererte klarte Aru å kvikne til mot slutten og syklet inn til tredjeplass, mens Nairo Quintana startet sitt angrep litt for sent. Han kom inn åtte sekunder bak Aru, for å ta fjerdeplassen.

Vegard Stake Laengen syklet også rittet. Han ble nummer 33, tre minutter og 26 sekunder bak vinneren.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse