DOMINANT: Caleb Ewan åpnet 2017-sesongen med fire etappeseire i Tour Down Under. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Ewan vil gjenta suksessåpningen fra 2017

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.11.17 20:46

Del på    

Starter sesongen med australsk rittrekke.

(procycling.no): Caleb Ewan innledet 2017 med å sette seg selv på dagsorden, grunnet sin spektakulære spurtteknikk. Med fire etappeseire i Tour Down Under sendte han samtidig et varsku til konkurrentene. Dog ble han ikke den dominante forsen han var i det australske etapperittet, men fulgte opp med ytterligere syv seire – en av dem i Giro d’Italia.

I 2018 starter han sesongen på sedvanlig vis, med en australske rittrekke, bestående av det australske mesterskapet, People’s Choice Classic, Tour Down Under og Race Melbourne (et gateritt som er en del av Cadel Evans Great Ocean Road Race).

I fjor ble han australsk mester i gateritt, mens han kom til kort i en krevende fellesstartløype. Neste år går han for å forsvare gatemestertittelen, men ønsker også å stikke av med landeveistittelen.

– Til landeveisrittet har vi en rekke alternativer. For min del håper jeg rittet er litte enklere, med motvind på klatringen som sakker farten, så jeg kan komme til avslutningen i en slags sprint. Men som lag har vi alternativer for ethvert scenario, forteller han i en pressemelding.

23-åringen har et sterkt ønske om å kunne ikle seg den grønn og gull-fargede mestertrøyen i 2018.

– Å bære den er en stor ære. Vi kjører ikke mange gateritt, så jeg har ikke hatt mulighet til å sykle så mye med den, så det ville vært en drøm å kunne bære den på landeveien.

Får motstand fra Sagan

Etter det australske mesterskapet venter People’s Choice Classic, et gateritt som brukes som oppvarming til Tour Down Under. Her gikk Ewan også til topps i fjor.

– Åpenbart vil jeg gjenta det jeg gjorde [i år], men det kommer til å bli hardt å vinne fire etapper og People’s Choice igjen. Det er trolig tre etapper som passer spurterne i Tour Down Under 2018, kanskje fire, alt etter hvordan rittet blir kjørt. Ser man på profilene er det de to første og den siste etappen som passer meg best. Kanskje også den tredje, om det er et mer negativt ritt.

Selv om etappene ligger til rette for ham, er også motstanden en del tøffere enn den har vært tidligere år. Peter Sagan stiller igjen opp og André Greipel vil også være på startstreken.

– Neste år vil spurtfeltet være langt bedre enn det har vært de to siste årene, så det vil utvilsomt være utfordrende. Tour Down Under er det største rittet i Australia, og å være australsk og sykle der gjør at jeg er veldig motivert for å sykle bra på hjemmebane.

Tagget med: , , ,

Les også disse