JUBELBRØL: Pascal Ackermann vant den første etappen i UAE Tour. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ackermanns overraskende langspurt holdt hele veien

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.02.20 13:47

Del på    

Tyskeren vant det første prestisjeoppgjøret i UAE Tour.

(procycling.no): Med et sylskarpt spurtfelt på plass i UAE Tour, var det et virkelig prestisjeoppgjør på den første etappen i WorldTour-rittet.

Deceuninck – Quick-Step virket til å ha det beste opptrekket inn på den siste kilometeren, men de ble litt slukt bakfra og Michael Mørkøv endte i en nesten-krasj med Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Gaviria stoppet opp, mens Bennett også ble hindret.

Samtidig som Mørkøv og Gaviria havnet i en skvis, hadde Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) akkurat kommet seg forbi. Tyskeren kom seg opp på hjulet til Caleb Ewan (Lotto Soudal) og åpnet spurten umiddelbart. Ackermann dro seg raskt forbi både Ewan og Mitchelton-Scotts opptrekk for Luka Mezgec. Ewan prøvde å svare, men klarte ikke å utligne Ackermanns fart tidlig nok.

Dermed holdt tyskeren hele veien til målstreken og kunne juble for sesongens andre seier. 

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) kom meget fort bakfra på slutten, men utgangsposisjonen var for dårlig for nederlenderen, som måtte nøye seg med en fjerdeplass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Overrasket de andre med langspurt

– Alle de store navnene er her. Jeg var ikke sikker på om formen min var god nok, men nå kan jeg si at formen min er god. Vi kan ta det rolig de neste dagene, så kan vi se på hva som venter de neste dagene, sier Ackermann i et seiersintervju vist på Eurosport.

– Det var veldig hektisk. Jeg måtte gå min egen vei. Da jeg så en luke, så sa jeg bare, «okey, nå må jeg gå til».

– Etter at du har slått alle disse store navnene i dag, kan vi regne det som spurterens verdenesmester i dag?

– Nei, for alle var veldig sterke. Jeg klarte bare å overraske de andre litt. Jeg startet med 300 meter igjen, mens de andre tok det litt roligere. Jeg tror jeg klarte å overraske dem litt, sier Ackermann. 

Tyskeren leder nå også rittet sammenlagt, men med to mer kuperte etapper i vente de neste dagene, vil han trolig ikke beholde den lenge.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spurtlagene tok kontroll fra start

UAE Tour startet med en 148 kilometer flat etappe, med start og mål i Dubai. Ut fra start gikk det raskt et brudd på fire ryttere med Nikolay Cherkasov, Cristian Scaroni (begge Gazprom-RusVelo), Leonardo Tortomasi og Veljko Stojnic (Vini Zabú-KTM).

De etablerte raskt et forsprang på tre minutter, men mer fikk de ikke før Tony Martin (Jumbo-Visma) satt seg i front av feltet. Også Deceuninck – Quick-Step og Lotto Soudal sendte opp hver sin mann for å holde farten oppe, og senere hjalp også UAE Team Emirates til. 

Feltet gikk også på strek ut av Dubai og ut mot ørkenen, som gjorde at avstanden raskt ble kuttet ned til to minutter. Feltet lot bruddet ha drøyt to minutter de neste timene, mens kilometerne trillet av gårde.

Med fire mil igjen startet feltet å spise av forspranget igjen, og både Scaroni og Stojnic slapp seg ned kort tid etter. Cherkasov og Tortomasi fortsatte sammen, men med full visshet om at feltet, hvor det var en ganske bedagelig stemning, hadde full kontroll på dem.

15 kilometer før mål gikk farten opp igjen i feltet i arbeidet for å posisjonere lagenes respektive spurtere, og det første også til at Cherkasov og Tortomasi ble kjørt inn 14 kilometer før mål.

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) er de to norske deltakerne i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse